Тернополяни шоковані якістю онлайн освіти

ef6caf8946ce30789de949b9f1868a9c_1585819334_extra_large

У понеділок, 6 квітня, стартував проект «Всеукраїнська школа онлайн», що мало допомогти учням продовжувати навчання в умовах карантину. Проте уже за 5 днів вчителі, задіяні у проекті, наробили чимало помилок, що призвело до всеукраїнського скандалу. Тернополяни теж не в захваті від такої ситуації.

Спочатку варто роз’яснити, що ж таке «Всеукраїнська школа онлайн». Проект створений для учнів 5-11 класів. Уроки з 11 предметів, а саме українська мова, українська література, історія України, всесвітня історія, англійська мова, фізика, алгебра, геометрія, географія, хімія та біологія за чітким розкладом транслюються на українських телеканалах, на сайті та YouTube-каналі УНІАН та YouTube-каналі Міністерства освіти і науки, роз’яснює онлайн-видання «Уніан».

Проте, уже через декілька днів трансляції проекту, в Україні розгорівся скандал: вчителі на камеру роблять елементарні помилки. Так, до прикладу, якщо від 30,2 відняти 2,2 то у них виходить 18, а не 28. Серед помилок також: неправильне ім’я одного із президентів США Турмер, хоча насправді Трумен, факт про те, що Іван Грозний ввів Юріївський день, хоча правильно буде Юрієвий, або ж те що у 1558 році вихід до Балтійского моря хотіла отримати Росія, хоча на той момент такої держави не існувало, тоді було Московське царство.

- Щодо відеоуроків, коли нарешті стало чітко видно, чому це молоде покоління, м'яко кажучи, не блищить ерудицією і відмовляється цікавитися знаннями, життям, війною на сході, - а ви ось чесно думали, що вчителі - це якісь напівбоги без страху і докору? Так, звичайно, «це просто обмовка» - і Атлантичний океан в Австралії, і ведмеді в Антарктиці, і Ліванська війна замість Лівонської і це все «вчителька ж хвилювалася». А якби хірург розхвилювався,який вам операцію на серці робить, або водій Убера на перехресті? - пише тернополянин Володимир Степанович.

Проте, багато хто вступається за вчителів, пояснюючи ситуацію тим, що вони не актори і до камер не звикли.

- Лектори можуть помилятися. Це нормально. Тим більше на камеру. Тим більше без підготовки. Тому всі ляпи «наживо» можна пробачити. Мовити «Атлантичний» замість «Індійський» чи написати «18» замість «28» - дуже просто, пише педагог і старший науковий співробітник Інституту фізики НАН України Антон Сененко

Також, як повідомляє «РБК-УКРАЇНА», вчителька української мови в онлайн-школі Юлія Набок-Бабенко, яка розповіла школярам фантастичну історію про «ведмедика Антарктичного», наголосила у коментарі ЗМІ, що в онлайн-школі немає ані коректорів, ані редакторів, тому вчителі вперше бачать свої уроки разом зі школярами.

До слова, проект став можливим завдяки спільним зусиллям Офісу Президента України, Міністерства освіти і науки України, Комітету Верховної Ради України з питань освіти, науки та інновацій, громадської спілки «Освіторія», повідомляють на сайті МОН.

Нагадаємо, тернополяни можуть анонімно оцінити якість онлайн-навчання на карантині.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео