Оксана Бучко

Тернополяни вперше переглянуть фільм за мотивами твору Тараса Шевченка

Безымянный

Вперше за роки Незалежності  України на кіноекрани вийде фільм «Толока» за мотивами Тараса Шевченка. Прем’єра трейлеру відбулася ще 11 грудня 2019 року в рамках Зимового кіноринку Одеського кінофестивалю.

Режисер стрічки - Михайло Іллєнко, який зняв її за мотивами балади «У тієї Катерини…». Сюжет охоплює 400 років історії України, пише coffee7milk.com.

Романтична балада «Толока» створена компанією «Іллєнко Фільм» за підтримки Державного агентства України з питань кіно. Прокатом стрічки займається компанія Ukrainian Film Distribution.

До слова, кінопроєкт «Толока» став одним із переможців 3-го конкурсного відбору Держкіно. У результаті дофінансування картина отримала державну фінансову підтримку розміром майже 28,4 мільйона гривень, що становить 98% від загальної вартості виробництва.

Відвідавши показ фільму, тернополяни допоможуть армії. Напередодні старту прокату команда фільму оголосила про спільний проєкт з фондом «Повернись живим», за умовами якого сім гривень з кожного квитка на «Толоку» будуть перераховані Фонду на підтримку військових. Покази починають в Україні з 12 березня.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео