Тернополяни вимагатимуть змін під стінами Верховної Ради (відео)

MVI_4143.00_00_00_24.Still001

Всеукраїнська акція з вимогою проведення «Великої політичної реформи» відбудеться одночасно у столиці під стінами Верховної Ради України та усіх обласних центрах, в тому числі і у Тернополі завтра, 17 жовтня.

Так, активісти вимагатимуть від Верховної Ради України ухвалити законопроекти щодо зміни виборчих правил, обмеження депутатської недоторканності та створення антикорупційного суду.

Серед вимог активістів - створення антикорупційного суду, адже як відомо у багатьох судах нашої країни знаходяться справи щодо народних депутатів. Однак через корумпованість системи, судді неспроможні оперативно і неупереджено їх розглядати.

Також до «Великої політичної реформи» входить і нова виборча система. Вона передбачає скасування змішаної виборчої системи та впровадження пропорційної виборчої системи з відкритими регіональними списками. Окрім того, активісти вимагають обмежити передвиборчу агітацію.

Наразі останньою вимогою активістів є обмеження недоторканності народних депутатів.

[embed]https://www.youtube.com/watch?v=I0teLzoe-jk[/embed]

Усіх охочих підтримати акцію щодо впровадження великої політичної реформи активісти закликають прийти завтра, 17 жовтня, о 9:30 під приміщення Тернопільської обласної ради.

Відео: Богдан Колесов

Вибір читачів за тиждень

Відео