Тернополяни зможуть безкоштовно відвідати фестиваль дитячого кіно

189347662_4031041810321550_7083577433216834402_n (Copy)

В межах восьмого «Чілдрен Кінофесту», з 28 травня по 6 червня, відбудеться п’ятий ювілейний Конкурс короткометражних фільмів, створених дітьми. Мешканці Тернополя та області мають можливість подивитися фільми безкоштовно як в кінотеатрі так і онлайн. 

Цього року «Чілдрен Кінофест» відбудеться в гібридному форматі. Частина конкурсних фільмів буде показана в кінотеатрах з 28 травня по 2 червня, а частина з них презентуватиметься онлайн на сайті фестивалю. До конкурсної програми ввійшло сім дитячих фільмів, відібраних на найбільших європейських кінофорумах. Відкриється «Чілдрен Кінофест» фантастичною анімаційною стрічкою Анатолія Лавренішина «Віктор_Робот», яка в цьогорічній конкурсній програмі представляє Україну, розповідається на сайті кінофестивалю. 

Реєстрація на кожен фільм програми «Чілдрен Кінофесту» в кінотеатрах розпочинається за чотири дні до його показу. Зареєструватися може кожен охочий, обравши місто і фільм для перегляду на сайті кінофестивалю. Переглянути короткометражні фільми тернополяни зможуть в кінотеатрі MIROMAX в ТРЦ «Подоляни» .

Церемонія закриття фестивалю відбуватиметься онлайн 6 червня, де професійне журі обере переможців конкурсу у різних номінаціях (Найкращий український дитячий фільм, Найкращий анімаційний фільм в категорії від 7 до 10 років, Найкращі ігровий та анімаційний фільми в категорії від 11 до 14 років). До складу журі увійшли режисер-постановник анімаційного фільму «Віктор_Робот» Анатолій Лавренішин, режисер драми «Додому» Наріман Алієв та письменниця, режисерка документального хіта «Земля блакитна, ніби апельсин» Ірина Цілик. Обрати найкращий фільм зможуть і юні глядачі, голосуючи за фільм, який їм найбільше сподобався, за що найбільш вподобана стрічка отримає «Приз глядацьких симпатій». 

У 2021 році амбасадоркою фестивалю стала співачка й авторка пісень Христина Соловій. 

Місія Чілдрен Кінофесту – розвивати в Україні традицію спільних сімейних переглядів кіно та залучати дітей до створення кінофільмів.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео