Тернополянин розповів про бюджетну подорож в Іспанію

13614946_1123152534422818_9043505731567919809_n
Про 14 неймовірно проведених днів на найпопулярніших курортах найбільш пляжної країни Європи – Іспанії розповів тернополянам затятий мандрівник, спортсмен Олександр Оршак. За два тижні хлопець відвідав Мальорку, Барселону, Валенсію, Санту. При цьому щодня економний подорожній витрачав близько 13 євро, пише "Сорока". Для пана Олександра Іспанія – 21-ша країна, в якій нещодавно він побував. На подорож до «країни неймовірних пляжів» молодий мандрівник витратив 195 євро, враховуючи 4 перельоти, 8 переїздів, проживання та харчування. Користувався Олександр Оршак послугами переважно авіакомпанії «Реневір», де, за словами хлопця, частенько можна натрапити на економні квитки. Наприклад, авіаперевезення з Варшави до Пальма-де-Мальорки обійшлося йому в 12 євро, з Мальорки до Барселони в 6, 99 євро, а з Санти до Варшави у 25 євро. За словами пана Олександра, у світі існує багато способів перетинати кордони, витрачаючи про цьому мінімальну кількість грошей.
—  Під час своїх численних мандрівок я проїхав кілька тисяч кілометрів автостопом, адже такий вид подорожі дуже практичний та економний. Я також подорожую за допомогою сервісу «КаучСерфінґ». Це одна з найбільших всесвітніх мереж гостинності, яка об'єднує мільйони людей майже з усіх країн світу. Учасники безкоштовно діляться один з одним місцем для ночівлі під час подорожей, організовують спільні мандрівки та розвивають культурний взаємообмін, —  поділився Олександр Оршак.
Тернополянин наголосив, що хоча Іспанія обійшлася йому доволі дешево, проте, це була найдорожча подорож з усіх його попередніх мандрівок.
—  Вирішив з’їздити до Іспанії після того, як повернувся з дуже приголомшливої поїздки Німеччиною та Австрією. До речі, по австрійській місцевості я мандрував 12 днів, а сама поїздка обійшлася мені у 95 євро – приблизно 7 євро на день. Наприклад, якщо би ви пішли один раз перекусити в якийсь заклад харчування, то «перше, друге і компот» обійшлися би вам дорожче. Звичайно, після передостанніх двох країн мені вже не хотілося нікуди їхати. Та коли я натрапив на дуже економні квитки, рішення відвідати Іспанію прийшло саме по собі— розповів мандрівник.
Олександр Оршак зауважив, що, наприклад, в Мальорці йому, окрім гірських стежок та золотих пляжів, запам’яталися і кілька годин марного автостопу:
—  Якщо їдете кудись, вам порада: дізнавайтеся наперед, чи діє в цій країні автостоп. Наприклад, в Мальорці автостоп поганий. На Кіпрі він теж не дуже, проте на цьому острові ситуацію рятує те, що туди їздить багато іноземних туристів, які й «підбирають» подорожніх. Звичайно, коли я вийшов з аеропорту в першому з курортів, мені майже за хвилину вдалось «застопити» машину, а водій довіз мене до центру Пальма-де-Мальорки. Та коли я хотів дістатися автостопом до порту Андракс, мені довелося чекати на одному місці більше двох годин, адже жодна машина не зупинилася, а люди дивилися на мене, як на ненормального, —  зазначив пан Олександр.
Хлопець розповів, що з Мальорки долав кілометри не тільки їздою, але й трекінговим маршрутом, який передбачав ночівлю в палатці. Анна Семенків Фото: з особистого архіву Олександра Оршака

Вибір читачів за тиждень

Відео