Орест Сарматський

Травневі дощі призупинили посуху в Україні (Агроновини)

0401 (Copy)

Травневі дощі призупинили посуху в Україні на більшості площ, навіть на півдні є деяке пом’якшення під ранніми хлібами – озимими, ранніми яровими. 

Про це заявила начальник відділу агрометеорології Укргідрометцентру Тетяна Адаменко, пише agronews.ua. 

Це дуже важливо для врожаю, оскільки зараз рослини найбільше потребують вологи. Сподіваюся, що перезволоження не буде, але його не було в Україні давним-давно, сказала вона.

Адаменко наголосила, що загрози перезволоження немає, оскільки незабаром підніметься температура повітря і волога швидко випарується.

Вона прогнозує, що на початку червня буде спостерігатися підвищення температури, і орієнтовно 10 червня вона встановиться на рівні +30 градусів на півдні і +24 … +28 градусів на решті території країни.

Зазначається, що періодично будуть проходити невеликі дощі, але проливних вже не буде, оскільки це було пов’язано з висотним циклоном. Наразі низькі температури повітря уповільнюють ріст і розвиток теплолюбних культур (кукурудзи, соняшнику, сої), але вони не позначаться на врожайності.

Адаменко зазначила, що такі низькі травневі температури фіксуються вперше з 1980 року.

0402 (Copy)
0402 (Copy)

В Україні здешевшало сало

У регіонах України сало невисокої якості продають за ціною 55-60 грн/кг.

Сало високої якості на гурті, за даними найбільшого в Україні гуртового ринку «Шувар», коштує в середньому 80 грн/кг. Про це пише agronews.ua.

У порівнянні з ціною у квітні минулого року середня ціна на сало в квітні 2020 дешевше в роздріб на 0,26 грн/кг. Минулоріч сало в середньому коштувало в квітні – 75,71 грн/кг.

Ціни на сало в квітні 2020 року знизилися до 75,45 грн / кг проти 76,57 грн / кг в березні і проти 77 грн / кг в січня 2019. Про це свідчать дані середніх споживчих цін, оприлюднені Державною службою статистики.

Фото з допису

Вибір читачів за тиждень

Відео