Тамара Коблик

«Треба робити тільки те, що любиш»: переселенка з Харкова відкрила мовний клуб у Тернополі

Зараз найголовніше - треба робити тільки те, що любиш і в чому твоя суперсила

Як попри страх та сумнів продовжувати робити свою справу? Де знайти сили, мотивацію та натхнення? Сьогодні розповімо надихаючу історію про Олену Черкаську, релоковану з Харкова засновницю мовного центру «Mriya» у Тернополі, фінансового консультанта та сертифіковану ведучу гри «Життєвий капітал», пишуть на сторінці Дія.Бізнес І Тернопіль у фейсбуці.

24 лютого ми виїхали з Харкова у Дніпропетровську область, а через 10 днів рушили далі по диких заторах до Тернополя, з 9-місячною дитиною, а ще я була за кермом. Аж 17 годин треба було, щоб подолати 250 кілометрів, загалом їхали 5 діб. Було важко змиритись, що потрібно жити не у своєму будинку, не зі своїми речами, з іграшками чужих дітей, які добрі люди давали моїй доньці. Війна змінила всіх, і ми не виключення.

З часом життя ти приходиш до тями і розумієш, що все в твоїх руках. Речі можна пересилати поштою з дому. Іграшки також або купити нові і ще кращі. І найголовніше -  тепер треба робити тільки те, що ти любиш і в чому твоя суперсила

Війна забрала найбільшу перешкоду - страх почати свою справу. В голові замість упередження «Я класний найманий директор, але не підприємець» з’явилася думка «Я хочу мати власну справу та робити Україну сильнішою»

У травні 2022 року весь мій досвід управління освітніми проєктами та аналізу помилок в чужих фінансових системах допоміг мені відкрити власний мовний центр «Mriya».

Звернувшись в центр підтримки підприємців Дія.Бізнес у Тернополі в межах програми EU4Business, мені надали консультацію, ми одразу обговорили співпрацю, а також спільно організували вебінар для діючих та майбутніх підприємців, це дало можливість відновити роботу як фінансового консультанта у Тернополі.

Трішки більше місяця знадобилось, щоб знайти приміщення, набрала команду з нуля, разом з маркетологами розробили концепцію бренду «Mriya» та запустили рекламні кампанії, замовила меблі, декор. 18 червня ми відкрилися, а вже 20 червня почався літній табір для дітей, і зараз триває третя зміна, де паралельно з удосконаленням англійської, діти навчаються веденню власного бізнесу та готують музичні вистави. Плануємо набір на осінній семестр.

До мене можуть звертатися усі бажаючі вчити англійську, польську та німецьку мови. А також прості люди або підприємці, які хочуть зробити свої відносини із фінансами системними та знайти більше часу для себе».

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео