Тамара Коблик

Триває будівництво дощового колектора на вул. Галицькій у Тернополі (фото)

Завершують проєктування ділянки дощового колектора від вул. Енергетичної до вул. Є. Коновальця

У Тернополі продовжується будівництво дощового колектора, який покращить відведення дощових і талих вод з території житлових районів «Канада», «Східний», «Сонячний», «Центр», «Мікрорайон № 6», «Північний». Про це повідомили у пресслужбі Тернопільської міської ради.

Минулого тижня працівники підрядної організації відновили асфальтобетонне покриття проїзду на вул. Галицькій-провулку Галицькому (в місцях виконання робіт) в межах робіт з ліквідації підтоплення каналізаційно-насосної станції (КНС) №7 на вул. Галицькій і транспортній розв’язці вулиць Збаразька – Галицька – Вояків дивізії «Галичина» – Бродівська.

У міській раді обіцяють, що реконструкція інженерних мереж та будівництво дощового колектора на вул. Галицькій дозволить запобігти виникненню аварійно-небезпечних ситуацій, не допустити припинення подачі води населенню та водовідведення побутових стічних вод.

Упродовж 2020-2023 рр. в рамках будівництва нового колектора на ділянці від вул. Галицької до вул. Енергетичної проведено такий комплекс робіт:

  • будівництво дощового колектора зі спорудами на ньому з підключенням у наявний дощовий колектор на вул. Соломії Крушельницької;
  • перекладання аварійної ділянки водопроводу;
  • перекладання ділянки колектора побутової каналізації;
  • перекладання напірних колекторів від КНС №7 до вул. Євгена Коновальця;
  • перекладання теплотраси, газопроводу, мереж електропостачання, зв’язку, зовнішнього освітлення;
  • відновлювальні роботи на трасі вулиць і тротуарів.

У міській раді додають, роботи на цьому об’єкті продовжуються, зокрема, наразі завершується проєктування ділянки дощового колектора на ділянці від вул. Енергетичної до вул. Євгена Коновальця.

Фото Тернопільської міської ради

Вибір читачів за тиждень

Відео