Орест Сарматський

Ціна хлібини в Україні може перевищити 40 грн вже наступного року (Агроновини)

0901 (Copy)

Українці ризикують залишитися без дешевого хліба.

Попри рекордний урожай, вже наступного року ціна хлібини може перевищити 40 гривень! При чому вироблятися все буде з імпортного зерна, повідомляє Дзеркало тижня.

За словами журналіста, проблема у високій ціні та якості на сировину. Цього року лише 40% зібраного зерна можна використовувати для випікання хлібу.

І навіть цього б нам вистачило, якби аграрне відомство не вирішило експортувати більшість врожаю. Так що пекарі забили тривогу, адже тепер вже їм доведеться купувати зерно за кордоном.

Як раніше повідомляв SEEDS, до кінця 2021 року для українців подорожчають популярні продукти харчування. За їжу доведеться платити набагато більше, незважаючи на те, що цього року фермери зібрали добрий урожай.

Однак, подорожчають не всі продукти, а ті, які популярні для свят. Зокрема м’ясо, майонез, яйця, овочі, фрукти. Такі товари найчастіше українці використовують у повсякденному житті.

Смажені огірки: селекціонери у Нідерландах адаптували “зелених” для приготування

Смажені огірки, або такі, які пройшли іншу термічну обробку є типовим елементом страв азійської кухні. 

У європейських країнах же споживають овоч переважно у свіжому вигляді. Справа у тому, що більшість сортів огірків характеризуються високим вмістом вологи, що заважає їх приготуванню. Утім, цю проблему вже вирішено, оскільки нідерландська компанія Rijk Zwaan селекціонувала новий сорт – Wokcue, повідомляє SEEDS.

Цей різновид огірків можна культивувати звичним способом, але сорт добре підходить і для органічного виробництва.

Перевагою Wokcue є те, що, коли їх смажити без серцевини, ці огірки, на відміну від традиційних, залишаються хрусткими, соковитими та достатньо твердими, йдеться на сайті компанії-селекціонера огірка.

- Перший китайський сорт огірків, який підходить для високотехнологічного вирощування в теплиці. Середня довжина плоду складає 30-32 сантиметри. Середня маса плодів – близько 300 грамів. Характеризуються вищий вмістом сухої речовини, ніж у довгого англійського огірка та відмінно підходять для страв WOK і смачних китайських салатів, – зазначають в Rijk Zwaan.

Pasted into Ціна хлібини в Україні може перевищити 40 грн вже наступного року (Агроновини)
Pasted into Ціна хлібини в Україні може перевищити 40 грн вже наступного року (Агроновини)

Огірки можна не лише смажити, з них ще й виготовляють їстівні соломинки для напоїв. Кінцева мета створення огіркових соломинок – допомогти мінімізувати пластикові відходи. Виготовляє такий “посуд” американець Томас Адейр. 

Поки що це лише гарна ідея та стартап на початковому етапі. Для втілення задуму Томас наразі накопичує капітал на платформі для збору інвестицій kickstarter.com

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео