Дарія Шевченко

У Байковецькій громаді з’явився оберіг (відео)

IMG_6940-min

Фігуру Ісуса Христа освятили сьогодні, 19 грудня, у селі Лозова Байковецької громади. Це вже девята статуя, яку встановлюють у тих населених пунктах, де компанія «Агропродсервіс» обробляє землі. Такий задум виник 2 роки тому, коли підприємство відзначало 20-річчя від дня заснування.

- Ми вирішили зробити те, що робили сотні поколінь до нас, ми вирішили поставити фігуру Ісуса Христа на пам'ять і подяку людям, які нам довірили в обробіток землю. Це не просто фігура Ісуса Христа, це дяка Господу Богу за те, що він дає можливість працювати на нашій українській землі,- сказав Іван Чайківський.

Генеральний директор компанії «Агропродсервіс» Андрій Баран зазначив, що фігура Ісуса Христа Спасителя буде нагадувати наступним покоління про те, що українці - працьовитий народ.

- І я впевнений, що через багато років, через десятиліття, століття, люди, наші майбутні покоління, заради яких ми сьогодні працюємо, проїжджаючи чи проходячи повз цю фігуру, вони будуть згадувати про те, що тут жили українці, які любили свою землю, які працювали заради блага народу, заради блага майбутнього своєї держави, - сказав Андрій Баран.

Священники разом з громадою помолились та освятили Статую. Отець Ігор наголосив на важливості встановлення таких християнських знаків.

- Бог щедро допомагає людині побачити свої плоди. Мудра і розважна та людина, якій до думки прийшли такі великі задуми: споруджувати на землях свого господарства для свого народу видимий знак Бога: статуї, фігурки, ікони, образи Ісуса чи Марії. Для чого? Для того, щоб Бог благословив працю рук тих людей, які працюють на цій землі, - зауважив отець Ігор.

Мешканці Байковецької громади радіють, що тепер мають такий оберіг. Впевнені, що фігура Ісуса Христа буде захищати жителів навколишніх сіл.

- Сьогоднішня подія - відкриття Статуї Спасителя Ісуса Христа є дуже важливою для жителів нашої громади. Ця статуя стане оберегом для нас усіх, буде об’єднувати в молитві, а також принесе мир для нашої громади, - сказала пані Тетяна.

Під час заходу діти привітали гостей та жителів громади зі святом Миколая та прославили цей день піснями та віршами.

[embed]https://youtu.be/7J67HaI9SvQ[/embed]

Відео Павла Лящинського

Вибір читачів за тиждень

Відео