Тамара Коблик

У Бережанах вшанували Героя Василя Петріва (фото)

Меморіальну таблицю загиблому Герою встановили на будівлі у центрі міста

13 листопада на вул. Чорновола у м.Бережани відбулося відкриття та освячення меморіальної таблиці загиблому Герою російсько-української війни Василю Петріву. Про це повідомили у пресслужбі відділу культури, туризму та релігій Бережанської міської ради

Василь Петрів народився 13 листопада 1975 року у селі Нараїв Бережанського району. З 1999 року служив в Бережанському відділі поліції Головного управління поліції України в Тернопільській області, де пройшов шлях від сержанта до майора. Згодом працював начальником Ізолятора тимчасового утримання №1 в місті Бережани. З цієї посади пішов на заслужений відпочинок у 2021 році.

За час несення служби з 2014 року понад вісім разів їздив на спецзавдання на схід України у складі зведеного загону поліції Тернопільської області. У зоні конфлікту проявляв мужність, стійкість і професіоналізм.

З початком повномасштабного вторгнення росії в Україну у лютому 2022 року Василь Володимирович одним з перших вступив до лав Збройних Сил України, як доброволець. Виконував обов’язки командира відділення стрілецького батальйону військової частини. Життя бійця обірвалось 9 липня 2022 року у населеному пункті Часів Яр Донецької області.

Рішенням сесії Бережанської міської ради від 19 липня 2022 року №825 Василю Петріву присвоєно звання «Почесний громадянин Бережанської міської територіальної громади».

Право відкрити меморіальну таблицю, встановлену на фасаді будівлі, де проживав Василь Петрів, мали заступник міського голови Бережанської міської ради Степан Кухарук та військовослужбовець Петро Панашій.

Слово про загиблого захисника мали: сусідка Світлана Горин та бережанський поет Богдан Андрусяк.

У виконанні вокального жіночого тріо «Вишневий цвіт» Будинку культури (керівник – Лілія Бабич) прозвучала пісня «Журавлі» в пам'ять про загиблих воїнів України.

Меморіальну таблицю виготовлено за сприяння Бережанської міської організації ветеранів та пенсіонерів органів внутрішніх справ, Відділу поліції №1 м.Бережани, Роти охорони Бережанського військового комісаріату та Бережанської міської ради.

Нагадаємо, в Бережанах відкрили меморіальну таблицю Герою Володимиру Сошику.

Фото Бережанської міської ради

Вибір читачів за тиждень

Відео