Олена Чепіль

У Бережанах вшанують пам’ять загиблого Героя України

Максим Ридзанич загинув у 37-річному віці, залишивши трьох дітей та дружину

Завтра, 20 березня, бережанці молитовно віддаватимуть честь загиблому Максиму Ридзаничу, Герою України, захиснику Донецького аеропорту у зв’язку з 7 річницею з дня його загибелі.

Саме 20 березня 2015 року доброволець, успішний підприємець та батько трьох дітей загинув від ворожої кулі. Молебень за мир та вшанування пам’яті всіх загиблих за мир в державі Героїв розпочнеться о 13:00 у Бережанах.

Максим Володимирович Ридзанич – український воїн, спецпризначенець, десантник, старшина Збройних сил України, учасник російсько-української війни, спортсмен, підприємець. Герой України. Народився у селищі міського типу Коцюбинському на Київщині. Перші роки свого життя провів у Бережанах на Тернопільщині. У 1996 вступив на строкову військову службу, яку проходив у Криму, в м. Сімферополі, у батальйоні спецпризначення Нацгвардії, в/ч 2209. Отримав «краповий» берет, демобілізувався у званні гвардії старшини.

На фронт пішов добровольцем у вересні 2014 року. Старшина, головний сержант роти — командир взводу снайперів 1 аеромобільної десантної роти 90 окремого десантного штурмового батальйону «Житомир» 81 десантно-штурмової бригади. Взяв собі позивний «Адам» на честь свого діда — кулеметника, ветерана Другої світової війни.

Загинув 20 березня 2015 під час бойового зіткнення з російськими диверсантами поблизу с-ща Опитне Ясинуватського району Донецької області. Вранці, разом із двома бійцями взводу та розвідниками 81 бригади виїхав на бойове завдання проти ДРГ противника, яка підібралась до спостережного пункту. Наймолодший боєць взводу 20-річний Олександр з позивним «Малиш» повідомив по рації, що поранений і бачить поблизу двох диверсантів. Ридзанич одразу ж пішов на допомогу, і коли наблизився до посадки, його прошила автоматна черга. Куля зайшла під бронежилет і завдала смертельного поранення у груди. Ще один боєць взводу з позивним «Живчик» дістав поранення. 23 березня похований на кладовищі смт Коцюбинське.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео