Оксана Бучко

У більшості будинків тернополян батареї залишаються ледь теплими

00-1-500x325

Причиною ледь теплих батарей у домівках тернополян є подача води КП «Тернопільміськтепокомуненерго» температурою всього 40 градусів, пояснюють в міському управлінні ЖКГ. До вечора 27 жовтня температура води має бути вищою, тож батареї стануть теплішими.

На даний час повністю без тепла залишається шість будинків у Тернополі. Це відбувається через аварійні ситуації. Над усуненням наслідків працюють фахівці. Зокрема, через порив підпольних каналів без тепла будинок на проспекті Злуки, 39, через порив на трасі – будинки на вулицях 15 Квітня, 5 і 5б, Бр. Бойчуків,  1 і 1а, а в будинку на Симоненка, 4 у трьох підїздах відсутнє теплопостачання, адже тут тривають пуско-налагоджувальні роботи ІТП. Також на завершальному етапі роботи із запуску тепла у окремих будинках, де облаштовані ІТП, адже тут здійснюються роботи з розповітрювання системи.

Усі інші будинки у Тернополі повинні бути  уже із теплими батареями. У випадку відсутності тепла тернополянам слід звертатись в обслуговуюче підприємство.

- Дуже частими є випадки, коли мешканці квартир по цілому стояку страждають через те, що власник квартири на останньому поверсі, де заповітрені труби, відсутній, або ж не бажає пускати до себе працівників для проведення розповітрювання, - пояснюютьу управління ЖКГ. - Буває й таке, що не працює один прилад обігріву у квартирі, а інші працюють. У такому випадку варто також звернутися за допомогою в обслуговуюче підприємство.

Тернополяни не повинні оплачувати теплопостачання за дні, коли його не подали. Мешканці будинків з ІТП будуть оплачувати за  фактично спожите тепло згідно приладів обліку. Мешканцям, які мають централізоване опалення, нарахування будуть здійснюватися у відповідності до актів, підписаних працівниками теплорайонів, у яких будуть зазначені дати, коли фактично подали тепло в багатоповерхівку.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео