Ростислав Фук

У червні на Тернопільщині склали понад 250 адмінпротоколів за п’яну їзду

Також серед найпоширеніших порушень: перевищення безпечної швидкості, порушення правил обгону тощо

Минулого місяця правоохоронці оформили 10 849 адміністративних матеріалів у сфері безпеки дорожнього руху. Про це повідомили у відділі комунікації Національної поліції Тернопільської області.

Серед найпоширеніших порушень: перевищення безпечної швидкості, порушення правил обгону, керування транспортними засобами без документів та напідпитку.

За інформацією управління превентивної діяльності ГУНП в області, у червні на дорогах Тернопільщини трапилися 187 ДТП. З них 31 – з потерпілими, в яких 4 людей загинули та 40 отримали травми. Зареєстровано 15 аварій, вчинених водіями, які сіли за кермо напідпитку. У результаті цих автопригод 2 людей зазнали травм.

Серед причин ДТП: перевищення швидкісного режиму, порушення правил маневрування та недотримання безпечної дистанції.

Також поліцейські виявили на дорогах області 254 нетверезих водіїв. На порушників склали адмінпротоколи за статтею 130 Кодексу України про адміністративні правопорушення. За керування автомобілем в стані сп’яніння передбачено 17 000 гривень штрафу з позбавленням права керування на 1 рік.

Поліцейські звертаються до усіх учасників дорожнього руху неухильно дотримуватися правил дорожнього руху, бути пильними та взаємоввічливими на дорогах, – йдеться  в повідомленні.

Читайте також: На Тернопільщині п’яний водій пропонував хабаря поліцейським

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео