Олена Чепіль

У Чортківській громаді оголосили надзвичайну ситуацію через відсутність постачання газу до лікарень, садочків та шкіл

81_main

12 жовтня через складну ситуацію з постачанням природного газу школам, садочкам та лікарням на осінньо-зимовий період відбулось засідання, де вирішували питання техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

Про це повідомляють на офіційній сторінці Чортківської міської ради.

- По всій країні масово оголошують надзвичайну ситуацію через відмову компаній постачати газ бюджетним установам за пільговими цінами. Компанії, які до зростання цін виграли торги та уклали договори на постачання газу, відмовляються це робити: ціна у договорах є значно нижчою за сьогоднішню ринкову. Через це в Україні, зокрема у Чортківській громаді, не можуть повноцінно розпочати опалювальний сезон.

За розпорядженням міського голови, Чортківське пологове відділення вже опалюється, адже у них залишились об’єми газу, придбаного за старим договором. У дитячих садочках, які переведені на альтернативні види палива, також розпочався опалювальний сезон. 

- В інших садочках громади, а також закладах культури та охорони здоров’я, опалювальний сезон розпочнеться у неділю, 17 жовтня, якщо всі установи та підприємства встигнуть укласти нові угоди на придбання газу. Опалювальний сезон у школах розпочнеться після завершення осінніх канікул – у неділю, 24 жовтня, – йдеться у дописі. 

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео