У Чорткові Ганна Гороженко презентувала свою книгу (фоторепортаж)

72354130_2386767431583633_3011694096600268800_o

Ганна Гороженко – журналіст-міжнародник, ведуча історичної програми «Горизонти історії», українська письменниця. 10 жовтня авторка завітала у Чортків, щоб презентувати свою книгу «Воля Ізабелли». Творча зустріч письменниці відбулася у музеї-їдальні «Pan Czartkowski». За чашкою гарячого чаю та у дружній атмосфері пані Ганна розповіла шанувальникам невідомі цікавинки із історії України.

– Дуже щаслива сьогодні побувати у Чорткові. Це містечко манить своїми затишними вуличками та щирими й відкритими людьми. Кожна будівля та споруда міста просто дихає історією. Саме тому я привела героїню свого роману сюди. У книзі йдеться про любов, політику, пристрасті і пригоди у XVIII столітті на українських землях, – розповіла письменниця.

Історії кохання, державотворення та просто опис чудових місцин Тернопілля можна відшукати у романі Ганни Гороженко. Центральна постать твору – заможна пані, інтриганка та політик – русинська, а отже українська княгиня Ізабелла Любомирська. Її заможну, відому на всю Європу сучасники називали «Блакитною маркізою». Але княгиня не тільки диктувала моду у всій Речі Посполитій, а й була надзвичайно активним політиком. Вона захищала землі волинських шляхетних родів. Усі головні герої книги Анни Гороженко «Воля Ізабелли» – реальні персонажі. Щоб детально та точно познайомити читача із культурою та індивідуальністю Європи та України XVIII століття письменниця детально досліджувала праці польських та українських істориків.

– Інколи, щоб написати лише два абзаци твору, потрібно було декілька тижнів працювати із документами та спілкуватися з істориками, бо хотілося, щоб кожен читач міг детально побачити ту епоху, – зауважила авторка. Опісля презентації книги, начальниця управління культури, релігії та туризму Чортківської міської ради Ольга Дембіцька подякувала письменниці за чудову презентацію та вручила подарунки. Усі охочі змогли придбати книжку «Воля Ізабелли» з підписом авторки.

За інф. ЧМР

Фото ЧМР

Вибір читачів за тиждень

Відео