У Чорткові готуються до реконструкції центру міста: видаляють аварійні і хворі дерева

DSC_0573

У Чорткові та селах громади продовжуються роботи із санітарної обрізки та видалення аварійних та сухостійних дерев. Це виконується з метою попередження аварійних ситуацій, а видаленню підлягають лише ті дерева, у яких спостерігається стовбурна гниль або ж підірвана коренева система. 

Видалення аварійних та сухостійних дерев у Чортківській громаді регламентується «Порядком видалення дерев, кущів, газонів і квітників у населених пунктах», затвердженою постановою Кабінету Міністрів України №1045 від 01.08.2006, а також актом обстеження зелених насаджень, який складає постійно діюча комісія при міській раді (у складі якої є представник Державної екологічної інспекції у Тернопільській області).

Днями розпочалось видалення чотирьох блакитних ялин у сквері поруч із пам’ятником Петрові Хамчуку, а також однієї ялини та сухостійної туї поруч із готелем «Таня», що у центрі Чорткова. Рішенням комісії ці ялини підлягають негайному видаленню через аварійний стан (відповідний акт складено 8 лютого 2021 р.). Видаленням ялин займається комунальне підприємство «Парковий культурно-спортивний комплекс». Зауважимо, що на місці видалених насаджень будуть висаджені нові дерева, зокрема катальпи та гінкго білоби.

DSC_0567
DSC_0567

DSC_0579
DSC_0579

DSC_0582
DSC_0582

Обстеження стану зелених насаджень у центрі Чорткова та видалення сухостійних і аварійних дерев відбувається у рамках підготовки до реконструкції:

  • пішохідної зони по вул. Шевченка (від міської ради до Домініканського костелу);
  • скверу між житловими будинками №15А та №19 на вул. Шевченка (біля пам’ятнику П.Хамчуку);
  • ринкової площі.

Тож видалення аварійних дерев поруч із пам’ятником П. Хамчуку, корчування пеньків та заміна каналізаційних і водопровідних мереж передбачено проектом капітального ремонту даного скверу.

Фото ЧМР

Вибір читачів за тиждень

Відео