У Чорткові капітально відремонтували багатоквартирний будинок за майже 4 млн грн

DSC_0769

ОСББ із Чорткова, що по вул. Коновальця, 2, – одні з перших в Україні, хто скористались програмою «Енергодім» від Фонду енергоефективності. Завдяки програмі їхній багатоквартирний будинок капітально відремонтували та термомодернізували за 3 млн 740 тис. грн, 70% з яких оплатить держава.  

Спочатку в ОСББ провели енергоаудит будинку, завдяки чому дізналися проблемні місця будівлі. Він вартував 16 тис. грн, 11 200 грн людям відшкодували згідно з умовами програми «Енергодім». Наступним кроком стало розроблення проектно-кошторисної документації на проведення ремонтних робіт, яка вартувала 52 тис. грн. Фонд енергоефективності знову ж  відшкодував 70 % вартості, що становило більше ніж 36 тис. грн.

Після завершення усієї «паперової» роботи та розроблення відповідної документації, наприкінці липня розпочалися ремонтні роботи із термомодернізації багатоквартирного будинку. Зауважимо, ОСББ «Коновальця, 2» стали першими в Україні, хто розпочав ремонт у 2020 році. А вже тепер – у листопаді – будинок не впізнати, підрядна фірма фактично завершила роботу.

DSC_0776
DSC_0776

DSC_0778
DSC_0778

Голова ОСББ Лариса Бойчун розповідає: «Із підрядником ми домовились, що виплатимо 1 млн 200 тис. грн авансу, а решту коштів віддамо, коли повністю завершаться роботи і ми отримаємо компенсацію від Фонду. На рахунку ОСББ таких коштів не було, тому ми взяли кредит у банку під 17,4% річних. Хочеться відмітити, що частину відсоткової ставки нам допомагає сплачувати міська рада, яка постійно підтримує ОСББ нашого міста. 

Звісно, сума достатньо велика, але, на мою думку, воно того вартує. Нам повністю утеплили зовнішні стіни та дах будинку, горище та цокольний поверх. За результатами енергоадиту, вже після проведення всіх ремонтних робіт ми економитимемо до 30% при оплаті за тепло». 

DSC_0770
DSC_0770

DSC_0773
DSC_0773

Фото ЧМР

Вибір читачів за тиждень

Відео