У Чорткові за три роки на перевезення пільговиків витратили 5,4 мільйони гривень

2

З 2018 по 2020 роки на перевезення пасажирів, котрі належать до пільгових категорій, з міського бюджету витратили 5 млн 400 тис. грн.

До березня 2018 року безкоштовний проїзд пенсіонерам та іншим пільговим категоріям відшкодовувався із державного бюджету. Тоді ж Кабінет Міністрів України прийняв постанову, згідно з якою ці зобов’язання переклали на органи місцевого самоврядування – місцеві ради. Відповідно до постанови, Чортківська міська рада ухвалила «Програму фінансування видатків на компенсаційні виплати за пільговий проїзд окремих категорій громадян автомобільним транспортом на міських автобусних маршрутах загального користування у м. Чорткові».

Згідно з програмою, у Чорткові безкоштовно користуються громадським транспортом інваліди війни, учасники бойових дій, чорнобильці 1,2 категорій, інваліди 1 та 2 групи загального захворювання, непрацюючі пенсіонери віком 65 років і більше, реабілітовані особи та воїни ОУН-УПА, а також почесні громадяни міста. Таких людей у місті – близько 4700. Всі вони отримали «Картку чортківчанина», яка дозволяє 10 разів протягом місяця безкоштовно користуватись громадським транспортом у межах громади.

Також нагадаємо, що оплатити за проїзд у громадському транспорті можна і звичайною банківською карткою або ж за допомогою Android Pay чи ApplePay, тобто мобільним телефоном, «розумним годинником» і іншими технічними засобами. При такому методі оплати сума проїзду складає не 6 грн, а 5 грн 50 коп.

Фото з відкритих джерел та ЧМР

За інф. ЧМР

Вибір читачів за тиждень

Відео