Оксана Бучко

У дитсадку на Тернопільщині отруїлись діти

1171

У інфекційне відділення Тернопільської міської лікарні госпіталізували трьох вихованців дитсадку села Кривче Підволочиського району. Захворювання у дітей виявили після проведення часу в закладі.

На страви на харчоблоці дитсадку були супровідні документи. А на яйця, отримані 29.08.2017 р., представили сертифікат відповідності від 10.06.2017 р., повідомляє dpss-te.gov.ua.

Діагноз у дітей – кишкова інфекція, у двох із них – середньої важкості, у одної – легкої.

Фахівці ГУ ДПСС в Тернопільській області, управління Держпродспоживслужби в Підволочиському районі спільно з фахівцями Чортківського відділу ДУ «Тернопільський обласний лабораторний центр МОЗ України» розпочали проведення обстеження Кривенського дошкільного навчального закладу. Чортківський відділ ДУ «Тернопільський обласний лабораторний центр МОЗ України» провели відбір зразків для мікробіологічних досліджень на патогенну флору з об'єктів довкілля, харчових продуктів, обстежили декретований контингент харчоблоку та контактних дітей.

У ході розслідування працівники управління Держпродспоживслужби в Підволочиському районі виявили ряд порушень, що засвідчують про послаблений контроль з боку керівництва закладу за організацією харчування дітей. Наразі проводять комплекс профілактичних, протиепідемічних заходів та лабораторних досліджень.

До слова, нещодавно яйцями, завезеними з Тернопільщині, отруїлись першокласники на Рівненщині.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео