У громаді біля Тернополя провели перший етап змагань «Пліч-о-пліч шкільні ліги» (фото)

Цей проєкт ініціював президент України. Загалом на Тернопільщині до участі у змаганнях зареєструвались понад 1200 команд

У Великоберезовицькій громаді провели перший етап змагань «Пліч-о-пліч шкільні ліги» з футзалу. Участь у них взяли учні 5-6 класів з 4-х шкіл громади. Також проведуть змагання з черлідингу, баскетболу, волейболу та спортивного орієнтування. Про це повідомляють у пресслужбі Великоберезовицької громади.

Мета проєкту – залучити молодь до здорового способу життя, заняття спортом та фізкультурою. Зокрема, щоб відволікти дітей від подій, які відбуваються в Україні, – каже заступник голови Великоберезовицької селищної ради Андрій Колісник.

Чотири команди брали участь у змаганнях з футзалу. П’ятикласник Великоберезовицького ліцею Матвій Турков каже, що на уроках фізкультури любить грати тільки футбол.

Граю на позиції центрального форварда. Хочу досягти великого успіху і в майбутньому, можливо, грати за львівські «Карпати». На наших тренуваннях з командою ми розминаємось, потім вчимося давати правильно передачі, а в кінці граємо футбол. Я думаю, що у нас сильна команда і ми можемо зайняти перше місце, – каже Матвій.

П'ятикласник Матвій Турков

За підсумками змагань переможцями стали команда Великоберезовицького ліцею, друге місце розділили Острівський ліцей та Настасівський і третє місце посіла команда Мишковицького ліцею.

Наше завдання як вчителів і наставників залучати дітей до занять футболом та іншими видами спорту. Ми хочемо, аби діти розвивались та займались тим, що їм подобається. Також ми бачимо, що діти зацікавлені, відповідно, ми поставили перед собою завдання допомагати їм у цьому, – сказав тренер команди «Мишковицький ліцей» Владислав Русанюк.

Тренер Владислав Русанюк

Читайте також: Відомі стронгмен і армреслер побували на відкритті шкільних змагань на Тернопільщині.

Фото пресслужби Великоберезовицької громади

Вибір читачів за тиждень

Відео