Тамара Коблик

У громаді на Тернопільщині відкрили меморіальні дошки двом загиблим Героям (фото)

Покласти квіти та запалити свічі пам’яті, згадати у молитві Івана Мороза та Володимира Тельку прийшли родина, представники влади, духовенства, здобувачі освіти, громадськість

8 листопада в Заліщицькій громаді урочисто відкрили дві меморіальні дошки загиблим військовим Володимиру Тельці та Івану Морозу. Про це повідомили на сторінці Заліщицької міської ради у фейсбуці.

8 листопада 2023 року, на фасаді школи №2 у місті Заліщики, відкрито меморіальну дошку Герою Івану Морозу. Іван ще у далекому 2015-му році вступив у лави Збройних Сил України, обороняв від російського агресора Херсонську та Луганську області. За сумлінне виконання службових обов’язків отримав нагрудний знак «Учасник АТО», медаль «Захисник України».

2016 року був демобілізований, але у 2022 році росія розпочала повномасштабний наступ і Іван як справжній захисник став на захист України. Захищав Київщину, Сумщину, Харківщину, Запоріжжя. До останнього подиху, зі зброєю в руках, боровся із загарбниками. Але 10 березня 2023 року, безжальна рука ворога, забрала життя захисника.

Покласти квіти та запалити свічі пам’яті, згадати у молитві Івана Мороза, прийшли родина, представники влади, духовенства, здобувачі освіти, громадськість.

8 листопада урочисто відкрили меморіальну дошку Володимиру Тельці у рідному селі Колодрібка Заліщицької міської територіальної громади. За покликом серця, Володимир повернувся з закордону на початку повномасштабної війни, мужньо обороняв країну у найгарячіших точках. Однак, 30 жовтня 2022 року, під час виконання бойового завдання, загинув, віддавши своє життя за мирне небо України. Посмертно нагороджений орденом «За мужність» ІІІ ступеня.

Фото Заліщицької міської ради

Вибір читачів за тиждень

Відео