Ростислав Фук

У громаді на Тернопільщині зустрінуть одразу двох загиблих Героїв

Вічна слава Героям

Бережанська громада зустріне та попрощається 1 серпня одразу з двома загиблими захисниками – Іваном Созанським та Олегом Кміцкевичем. Про це повідомив голова громади Ростислав Бортник.

Колона з загиблими вирушить з Тернополя о 10:00. Орієнтовно о 10:40-10:50 дістанеться крайніх рубежів громади – сіл Комарівк та Шибалин.

Приблизно об 11:00 на перетині вулиць Тернопільська та Хатки у Бережанах проведуть коротку молебень прощання двох побратимів.

Після чого конвой з тілом Івана Созанського попрямує по вулицях Тернопільська, Степана Бандери, Рогатинська, через с. Лісники, попри села Павлів та Рогачин до свого рідного дому в с. Куряни. Де орієнтовно о 12 годині на рідному подвір'ї розпочнеться прощання з сім'єю та рідним домом. По завершенні процесія рушить до церкви та кладовища, де відбудеться прощальна панахида та військовий церемоніал.

В той час конвой із тілом Олега Кміцкевича рушить до рідного дому по вулиці Хатки, де на подвір'ї спочатку об 11:00 розпочнеться Парастас. А вже о 15:00 відбудеться прощання з сім'єю та рідним домом. Після цього траурна процесія рушить вулицями Хатки, Тернопільська та Чорновола до церкви Св.Трійці де відбудеться панахида з військовим церемоніалом, по завершенні якої похоронна процесія рушить на кладовище в село Рай. Біля Костелу усі охочі зможуть сісти в автобус.

Шановні краяни, думаю, кожен з нас в змозі, в той чи інший спосіб гідно віддати шану нашим землякам, нашим героям. Своєю присутністю ви можете створити прощальні коридори пошани, а також долучитись до похоронної процесії. Цим ви доведете, що їхня жертовність не марна, – каже Ростислав Бортник.

Колектив Терену щиро співчуває рідним, друзям та побратимам захисників із приводу непоправної втрати. Вічна пам'ять Герою.

Читайте також: «Був люблячим чоловіком та батьком»: поблизу Тернополя поховали 43-річного Героя

Фото з допису Ростислава Бортника

Вибір читачів за тиждень

Відео