Оксана Бучко

У команді «За майбутнє» є захисник Дністра від будівництва ГЕС

120625838_171254461274179_328693717383173372_o

Кандидат у депутати Тернопільської обласної ради від політичної партії «За майбутнє» Роман Нитка – не лише начальник Державної екологічної інспекції у Тернопільській області. Він також став одним із захисників Дністра від будівництва ГЕС. Адже вважає збереження довкілля рідної землі головним завданням кожного громадянина.

Сім фактів про життя Романа Нитки публікують у групі «Тернопільщина За майбутнє».

1. Народився 23 вересня 1981 року в Тернополі. З відзнакою закінчив ЗОШ №9. Грав у баскетбольній і футбольній командах школи. З п’ятого класу був незмінним святим Миколаєм на шкільних святах, а тепер щороку готує подарунки під подушку своїм рідним.

2. Навчався в юридичному інституті ТАНГу. У виші продовжив займатися спортом був капітаном збірної з баскетболу, грав у гандбол. У ТНЕУ здобув другу вищу освіту на факультеті довузівської, післядипломної та магістерської підготовки (спеціальність «банківська справа»).

3. 17 років присвятив юриспруденції. З 2003-го до 2018-го працював у банківській сфері юрисконсультом, керівником юридичного підрозділу. У червні 2018-го створив адвокатське об’єднання «Юридична компанія «ПАРИТЕТ», де був керуючим партнером. Із березня 2020-го начальник Державної екологічної інспекції у Тернопільській області.

4. З 2015-го депутат Тернопільської обласної ради, член бюджетної комісії. З 2016-го року очолює комісію облради з питань вивчення можливості будівництва каскаду ГЕС на Дністрі. У результаті діяльності комісія зібрала велику кількість документів, на основі яких облрада прийняла рішення заборонити будівництво ГЕС на Дністрі в межах Тернопільської області.

5. З дружиною Мар’яною познайомилися у вузі навчалися в одній групі. Подружжя виховує троє дітей: двійнятам Марті й Маркові 5 років, меншому Максимкові 3 роки

Покликання батька  допомогти дітям пізнати світ, знайти своє улюблене заняття, вважає Роман. 

Сімейство любить подорожувати. До народження дітей Роман з дружиною об’їздили майже всю Європу, тепер мандрують Україною. Зі старшим сином їздить на Дністер на риболовлю з ночівлею.

6. У вільний час любить читати: від історичних творів до фантастики. Одна із книг, що вразила, «Століття Якова» Володимира Лиса.

7. Тернопільщина багатогранна поєднала частини Волині, Поділля і Галичини. У нас чудові природні ландшафти, різні кліматичні зони, зокрема є навіть середземноморський клімат. Наше завдання зберегти дане нам Богом довкілля для наших нащадків! каже Роман.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео