Ростислав Фук

У кожній школі Тернопільщини працюватиме вихователь безпеки (фото, відео)

Фахівець виявлятиме, припинятиме і не допускатиме надалі правопорушень в дитячому середовищі

Меморандум про співпрацю з питань безпеки в освітньому середовищі підписали 20 жовтня  керівник тернопільської поліції, Державної служби України з надзвичайних ситуацій, голова Великобірківської територіальної громади та освітяни. Робоча зустріч відбулася  у рамках проєкту «Вихователь безпеки». Про це повідомили у відділі комунікації Національної поліції Тернопільської області.

За програмою, ініційованою Нацполіцією, у навчальних закладах введуть посаду спеціального фахівця, який виявлятиме, припинятиме і не допускатиме надалі правопорушень в дитячому середовищі.

Фінансуватиметься така посада за кошти місцевого самоврядування. Голова Великобірківської територіальної громади  Любомир Ковч розповів, що вирішив першим зробити свій вклад у покращення безпеки юних жителів громади. 

Питання безпеки дітей завжди на часі, а особливо - в умовах воєнного стану. Саме тому поліцейські, рятувальники, представники влади й освітяни об’єднують свої зусилля, аби діти почувалися захищеними, – каже начальник Нацполіції області Олександр Богомол.

На успішність проєкту сподівається і директор Департаменту освіти і науки Тернопільської обласної військової адміністрації Ольга Хома. Вона зазначила, що нова посада стане  важливим елементом у тісній взаємодії дітей, батьків та вчителів й дозволить зробити його ефективним.

Фото, відео, Національної поліції Тернопільської області

Вибір читачів за тиждень

Відео