Ростислав Фук

«У кожному серці лишив теплий спогад»: помер молодий хірург з Тернопільщини

Вічна пам’ять

24 грудня перестало битися серце хірурга з Бучача Василя Єднака. Про це повідомили на сторінці Національного Інституту хірургії та трансплантології імені О.Шалімова.

Василь був доброю та чуйною людиною, талановитим лікарем, вірним другом і колегою для багатьох наших співробітників, – йдеться в повідомленні.

Василь Єднак народився та виріс у Бучачі, останні роки проживав в Польщі, де боровся із страшною недугою. Після початку повномасштабного вторгнення росії, активно займався волонтерською діяльністю. Збирав та відправляв гуманітарну допомогу для медичних закладів в Україні, воякам та тимчасово переміщеним особам.

Зворушливий пост-прощання з чоловіком написала у соцмережі його дружина Яна Єднак. 

Біль, пустота і страх. Важко мені навіть описати, як ти любив всіх і кожного, любив життя, а життя любило тебе. Твоя допомога для цього світу безцінна! В кожному серці ти лишив теплий спогад і безмежні слова вдячності.

Василь та Яна Єднаки

Також Яна Єднак опублікувала останні слова чоловіка:

Я хотів зробити якнайкраще для жінки і дітей, що міг. Я вірю, що ти побудуєш в дітях справжнє і найсвітліше майбутнє. Даша і Злата, я вас дуже люблю і обіймаю. Ви є майбутнє, ви є моє майбутнє. Хотів би подякувати своїй кар'єрній сходинці, і всім, кого я зустрів на цьому шляху. Починаючи від інституту Амосова, відділення швидкої медичної допомоги 3-го відділення, і в подальшому проходженні клінічної ординатури в інституті хірургії та трансплантації імені О.О. Шалімова. Також дякую усім у своїй подальшій кар'єрі, які дали мені сучасний підхід в хірургічному розвитку. Дякую своїм батькам і родині. Дякую, і вибачте якщо щось не так. Обіймаю усіх.

Колектив Терену щиро співчуває рідним, друзям та колегам Василя Єднака з приводу непоправної втрати.  Вічна пам’ять.

Фото з допису Яни Єднак

Вибір читачів за тиждень

Відео