У Кременці посеред траси розташувався базар (фото)

базар1

Боротися з вуличною торгівлею штрафами обіцяють у Кременецькій міській раді. Наразі обходяться лиш роз’яснювальною роботою та письмовими попередженнями про відповідальність за порушення правил торгівлі. Проте, як зізнаються у міськраді, такі методи не досить ефективні. Ні продавці, ні покупці не усвідомлюють реальної загрози від несанкціонованої торгівлі на вулицях міста.

– Комісія провела роз’яснювальну роботу із продавцями, які здійснюють свою торгівельну діяльність поблизу проїжджої частини. Наголосили на тому, що така локація наражає на небезпеку потенційних покупців, які при бажанні щось купити, змушені робити це з дороги, а це траса державного значення, якою постійно рухаються великогабаритні автомобілі. Якщо цього разу із продавцями лише спілкувалися та намагалися донести розуміння небезпеки такої діяльності, то наступного тижня з допомогою поліції штрафуватимуть підприємців, що торгують у непризначених для цього місцях, – повідомляють на сайті Кременецької міської ради.

базар
базар

базар2
базар2

Також у повідомлені зазначають, що в Кременці є декілька постійних локацій, де здійснюється незаконна вулична торгівля. Здебільшого це центр міста та місця найбільшого скупчення людей, наприклад, поблизу автовокзалу.

Довідка:

Згідно зі ст. 160 Кодексу України про адміністративні правопорушення торгівля в містах з рук на вулицях, площах, у дворах, під'їздах, скверах та в інших невстановлених місцях – тягне за собою накладення штрафу від одного до семи неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією предметів торгівлі або без такої.

Торгівля з рук у невстановлених місцях промисловими товарами – тягне за собою накладення штрафу від шести до п'ятнадцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією предметів торгівлі.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео