У Кременці влаштовують безкоштовні екскурсії і за кавою розповідають історію міста (фото)

екскурсія1

Безкоштовні екскурсії та історичні посиденьки за кавою – ще одна ідея ГО «Розвиток Кременеччини» та керівника Олексія Якуніна.

Учора відбулася перша прогулянка, знайомство з історією Кременця та найвизначнішими архітектурними пам’ятками. Долучилися навіть гості Києва.

- Ми провели екскурсію центром Кременця. Гідами стали Віталій Нестерук (ліцей Уласа Самчука) та Орися Марунько (КОГПА ім. Тараса Шевченка). Учасники ознайомилися з історією Кременця та академії за чаєм в одній з кав'ярень, а згодом вирушили на прогулянку. Протягом екскурсії ми дізналися про цікаве минуле будівлі автовокзалу (колишньої синагоги), Миколаївського собору, костелу Святого Станіслава. Також ознайомилися із історичним архітектурним комплексом Єзуїтського колегіуму (нині Кременецька ОГПА імені Т. Г. Шевченка), садибою-музеєм Юліуша Словацького та ботанічний садом. Сподіваємося, що ця екскурсія започаткує нову традицію знайомства кременчан та гостей міста із багатою та цікавою історією Кременця, – розповів «Терену» Олексій Якунін.

Також до цікавого заходу долучився гість з Києва, Андрій Сухорябов – директор проекту «Модернізація вуличного освітлення м. Мена», організатор фестивалю «ЛюМена» (#lumena). Ці проекти організовані за фінансування гранту Європеського Союзу для підвищення енергоефективності, підтримки екології та зниження викидів парникових газів. Після екскурсії Олексій Якунін та Андрій Сухорябов поспілкувався про можливу подальшу співпрацю. Відтак організатором акції вдалося поєднати приємне з корисним.

екскурсія2
екскурсія2

екскурсія
екскурсія

екскурсія3
екскурсія3

Фото Олексія Якуніна

Вибір читачів за тиждень

Відео