У Ланівцях скандал через ремонт шкільного спортзалу дійшов «точки кипіння» (фото, відео)

bb2b3e894daf0c5e8d4194a549fb8fb3

Доки чиновники списують мільйони на ремонт шкільного спортзалу у Ланівцях, діти чотири місяці не мають повноцінних уроків фізкультури. А коли під підлогу почали вкладати дошками з грибком, батьки забили на сполох. У ситуації розбиралися тележурналісти.

Під час власного розслідування телевізійникам вдалося з’ясувати, що, так званий ремонт, ніхто не контролював, хоча кошти за це були сплачені. Ба більше – фірма-підрядник, яка мала виконувати роботи, існує лише на папері.

– Ремонт замовив відділ освіти у підрядної організації, якої навіть не існує за юридичною адресою. Обійшлася підлога з пліснявою у півтора мільйона гривень. За словами працівників школи та батьків, робітники привезли не висушену та не оброблену деревину. Вчителі кажуть, що вона два дні мокла під дощем перш ніж її поклали. Дошки, які були уже з пліснявою, через скандал поспіхом здерли з балок і наче забрали підсушувати. Балки ж залишили і механічно зачистили, але вони знову покрилися грибком, –  йдеться у сюжеті ТСН.

Також з’ясувалося, що на півтора мільйона гривень замовник зобов’язується лише замінити підлогу, а не ремонтувати весь спортзал. А от зв’язатися із власником фірми-підрядника журналістам так і не вдалося. Тож спробували знайти його за місцем реєстрації організації у с. Великі Гаї. Проте там про таку фірму навіть не чули.

- У сільській раді Великих Гаїв кажуть, що такої фірми у селі нема, хоча будинок, у якому вона зареєстрована, через дорогу від сільради. «Якщо вони робили там, в нас би мали надходити великі податки, а надходжень нуль», – пояснив сільський голова Великих Гаїв Олег Кохман журналісту.

Відтак, скандальна ситуація з ремонтом дійшла до точки кипіння, батьки школярів налаштовані рішуче.

- Підлогу з пліснявою батьки обіцяють привезти у кабінети всіх чиновників, які безвідповідально поставилися до вибору підрядника і контролю за його роботою. Щоб подихали цвіллю вони, а не учні. Люди вимагають експертизи усієї деревини, а потому  заміни її  на якісну коштом підрядника, – розповідають у ТСН.

Із запізненням, але таки відреагував на скандал міський голова Ланівець Роман Казновецький.

Він повідомив, що доручив начальнику відділу освіти надати роз'яснення та оприлюднити всі матеріали: кошторис, листування з підрядником, акти виконаних робіт щодо проекту, звернутися до Держпродспоживслужби і провести відповідні заміри. Також вимагає надати письмове пояснення по даній ситуації. А активним мешканцям міста радить звернутися в правоохоронні органи та надати інформацію щодо розкрадання коштів посадовими особами.

Відео та фото ТСН

Вибір читачів за тиждень

Відео