Тамара Коблик

У місті на Тернопільщині через сказ вакцинуватимуть собак і котів

Сказ – це гостре інфекційне захворювання всіх теплокровних тварин і людини, при якому вражається центральна нервова система з ознаками поліенцефаломієліту, що супроводжується паралічами і завжди закінчується смертю

У Лановецькій громаді відкрито неблагополучний пункт щодо сказу домашніх тварин. Про це повідомили у пресслужбі Лановецької міської ради.

У зв’язку із підтвердженим випадком сказу домашніх тварин (собаки) відбулось засідання Державної протиепізоотичної комісії, на якому прийнято рішення про відкриття неблагополучного пункту – вул. Сагайдачного, м. Ланівці.

За підсумками зустрічі вирішено провести лікарями ветеринарної медицини довакцинацію котів та собак у неблагополучному пункті та загрозливій зоні до кінця травня 2023 року.

Звертаємо увагу власників тварин на обов’язковому щеплені домашніх улюбленців та здійсненні відповідного ветеринарного догляду за ними, - йдеться у повідомленні.

Сказ – це гостре інфекційне захворювання всіх теплокровних тварин і людини, при якому вражається центральна нервова система з ознаками поліенцефаломієліту, що супроводжується паралічами і завжди закінчується смертю. Людина заражається під час укусу, або коли слина потрапляє на слизові оболонки чи пошкоджену шкіру, через подряпини.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео