Ростислав Фук

У місті на Тернопільщині прощаються з п'ятьма Героями, які загинули у запеклих боях (фото)

Серед загиблих - полковник, капітан і троє солдатів. Вічна і світла пам'ять

На будівлях і спорудах підприємств, установ і організацій усіх форм власності Кременця приспущений Державний Прапор України. В останню путь проводжають українських Героїв, які віддали життя під час запеклих боїв на Запорізькому напрямку. Про це повідомили на сторінці 105 окремої бригади територіальної оборони ЗСУ.

Серед загиблих:

  • Полковник Сергій Лі;
  • капітан Олександр Рац;
  • солдат Сергій Поляк;
  • солдат Василь Рафальський;
  • солдат Роман Тарасюк.

Героїв з почестями, на колінах зустріли при в'їзді у рідний Кременець. У Преображенському соборі священнослужителі провели поминальний молебень.

На центральному майдані сотні мешканців району, військовослужбовці, представники органів виконавчої влади та місцевого самоврядування віддали останню шану захисникам України.

Щодня ми втрачаємо кращих з-поміж кращих - наш цвіт нашої нації. Загинули справжні патріоти, сини України. Серед побратимів з якими прощаємося неповторний воїн, полковник для багатьох він був батьком і вірним другом! Маючи неоціненний досвід, свого часу очолюючи артилерійську бригаду, навчав кожного бійця, необхідними знаннями. Завжди першим був в бою і повертався останнім. Отримавши осколкове поранення, відмовився від госпіталізації і через п'ять днів вже вирушив до своїх побратимів на нульові позиції. Йому всі довіряли, бо знали, що з полковником Лі на псевдо «Брюс» все буде злагоджено та надійно, – зазначив військовий священний капелан бригади Євген Флиста.

Колектив Терену щиро співчуває рідним, друзям та побратимам загиблих Героїв із приводу непоправної втрати. Вічна пам'ять.

Читайте також: На Тернопільщині Дні жалоби: зустрічатимуть одразу чотирьох загиблих Героїв

«Мав багато планів на життя»: у Тернополі попрощалися з Героєм Віталієм Венгером

Фото 105 окремої бригади територіальної оборони ЗСУ

Вибір читачів за тиждень

Відео