Тамара Коблик

У музеї на Тернопільщині зберігається збитий «Шахед» (фото)

Його збили бійці територіальної оборони ЗСУ у травні цього року на Херсонщині

Збаразький музей російсько-української війни поповнився новим експонатом. Це безпілотний літальний апарат «Shahed». Його збили бійці територіальної оборони ЗСУ у травні цього року на Херсонщині. Про це розповіла працівниця музею Іванна Козира, пише Суспільне.

Цей експонат потрапив до нас, як подяка волонтерам. Крім музею російсько-української війни, в цій установі є й волонтерська організація «Штаб Національного Спротиву Збаразького району», яка працює з 2014 року. І от ми передали автомобіль в 176 батальйон у відділення снайперів 121 бригади. Щодо цього шахеда, то під час збиття його крила повністю вигоріли, адже тут були крила довжиною приблизно 3 метри. Також вигоріли плати, є різні пошкодження. Експонат перевірений, хлопці нам його передали повністю знешкодженим.

За словами Іванни Козири, у музеї загалом представили майже 2 тисячі експонатів.

Це не єдиний безпілотний апарат, який є у музеї. Також в нас є розвідувальний ворожий безпілотник «Zala», який збили над Попасною перед початком повномасштабного вторгнення. Також в одній з вітрин є дрон «DJI». Ми його показуємо, щоб наші відвідувачі розуміли, що ми купуємо «DJI Mavic» різних конфігурацій, але й росіяни також їх купують та використовують проти нас.

Читайте також: У музеї-майстерні на Тернопільщині друкують запчастини для дронів (фото)

Фото Суспільного

 

Вибір читачів за тиждень

Відео