Тамара Коблик

У школах і лікарнях Тернопільщини вже встановили 230 генераторів

Окупанти можуть цілеспрямовано завдавати шкоди об'єктам критичної інфраструктури, тому до цього треба бути готовими

У випадку кризових ситуацій на об'єктах критичної інфраструктури органи місцевого самоврядування повинні розробити план дій щодо забезпечення населення електро, водо та теплопостачанням. Таке доручення громадам надала комісія з питань техногенної безпеки та надзвичайних ситуацій. Про це на своїй сторінці у фейсбуці повідомив голова Тернопільської обласної військової адміністрації Володимир Труш. 

Зважаючи, що ворог немає успіхів у військовому плані та у паніці покидає зайняті українські міста, не виключено, що окупанти можуть цілеспрямовано завдавати шкоди об'єктам критичної інфраструктури, аби створити незручності для населення, - написав він. - Ми повинні бути до цього готові. Більшість громад уже розробили  плани дій у випадку надзвичайних ситуацій. Інші - завершать роботу найближчим часом. 

Крім того, бюджетні установи забезпечені засобами автономного живлення. Зокрема, це стосується лікувальних та освітніх закладів. Встановлено 230 генераторів на об’єктах соціально-культурного призначення.

Фото зі сторінки Володимира Труша у фейсбуці

Вибір читачів за тиждень

Відео