Орест Сарматський

У січні ціни на агропродукцію зросли на 12% (Агро-новини)

лют2602

Середні ціни реалізації сільськогосподарської продукції в Україні в січні 2017 року зросли на 11,8% порівняно з аналогічним місяцем 2016 року. Про це повідомляє AgroTimes.

Як свідчать дані Державної служби статистики, ціни реалізації рослинної продукції зросли на 9,2%, а продукції тваринництва – на 24,2%.

2603
2603

Порівняно з груднем 2017 року ціни реалізації сільгосппродукції зросли на 2,1%. Зокрема, продукцію рослинництва реалізовували на 3,7% дорожче, ніж у попередньому місяці, а продукцію тваринництва – на 4,2% дешевше.

На обладнання кооперативам уряд буде надавати 70% компенсації

Уряд визначив фермерство як найбільш оптимальну форму розвитку сільського господарства і основний пріоритет державної підтримки, передбачивши в державному бюджеті на 2018 рік 1 млрд грн на підтримку фермерів. Про це зазначив заступник міністра аграрної політики та продовольства України Віктор Шеремета під час круглого столу «Впровадження нових фінансових інструментів підтримки малого та середнього підприємництва на селі у 2018 році», повідомляє «Агрополіт».

Один із механізмів такої підтримки є відшкодування фермерським кооперативам 70% вартості обладнання.

2601
2601

Захід пройшов з метою поширення інформації щодо державної підтримки фермерських господарств та кооперації по всім областям України. У зустрічі взяли участь представники Мінагрополітики, Асоціації фермерів та приватних землевласників України, керівники фермерських господарств та кооперативів.

Блокчейн допоможе очистити агроринок від поганих гравців

Використання блокчейн-технології дасть можливість очистити аграрний ринок від поганих гравців. Таку думку висловив директор «Луї Дрейфус Україна» Олександр Карпенко в матеріалі Latifundist.com.

«Коли ми промовляємо, що за контрактом« менше протеїну - менше вартість», для компанії продавця, яка на це погоджується, можуть виникнути проблеми, коли в кінці року прийде податкова. Але, якщо в результаті все вийде, то ми будемо мати чудовий інструмент, який дасть можливість очистити ринок від поганих гравців, прискорити процес оплат штрафів, процес обробки документів, збільшити швидкість самих оплат», - вважає експерт.

Директор компанії «Луї Дрейфус Україна» впевнений, в Україні є переваги для впровадження і активного використання системи.

2602
2602

Аналіз вітчизняного ринку показав, що багато постачальників хочуть працювати з цією технологією і стати частиною нової інноваційної торгової системи, яка призведе до зниження витрат і більш високого рівня довіри між учасниками ринку.

Вибір читачів за тиждень

Відео