Віра Олександрович

У скарбниці Тернопільщини бракує коштів – план виконали лише на 94% 

Скибиляк_к

Чи успішно наповнюється скарбниця Тернопільщини у 2020-му? Відповідь на це запитання шукали під час колегії Тернопільської обласної держадміністрації (ОДА).

Про це повідомили сьогодні, 29 липня, на сторінці Тернопільської обласної державної адміністрації у мережі «Фейсбук».

Президія_к
Президія_к

До загального фонду обласного бюджету надійшло 314,4 млн грн власних доходів. План вдалося виконати на 93,9%, каже директор департаменту фінансів обласної державної адміністрації Степан Скибиляк. 

За його словами, 277,7 млн грн – це надходження податку з доходів фізичних осіб (ПДФО). Що цікаво, сума на 9,5 млн грн (3,5 %) вища за отриману у І-му півріччі торік.

Податку на прибуток підприємств отримали 19,2 млн грн, рентної плати за використання природних ресурсів – 3,7 млн грн, плати за надання адміністративних послуг  – 12,8, перелічує фахівець. – У спеціальний фонд обласного бюджету надійшло 43,6 млн грн. Причому власних доходів бюджетних установ 41,6 млн грн, екологічного податку – 1,7, а коштів із відшкодування втрат сільськогосподарського і лісогосподарського виробництва та грошових стягнень за шкоду, заподіяну порушенням законодавства про охорону навколишнього природного середовища, – 0,3 млн грн. 

Отже, протягом 2020-го до обласного бюджету очікують отримати принаймні 674,9 млн грн доходів загального фонду.

Загальний обсяг надходжень до бюджетів усіх рівнів за І-ше півріччя – 3 млрд 583,3 млн грн, уточнює Степан Скибиляк. Причому до державного бюджету надійшло 1 млрд 283,1 млн грн.

Труш_к
Труш_к

До речі, основною причиною невиконання планів із наповнення обласної скарбниці фахівці називають карантин, точніше – його наслідки, що уже кілька місяців відбиваються на стану економіки всієї країни.

Фото з сайту Тернопільської обласної держадміністрації 

Вибір читачів за тиждень

Відео