Оксана Бучко

У Тернопільській міськраді впевнені, що протоколи на вчителів скасують у суді

119137632_1622047581312566_1638490296182890703_n

Тернополяни можуть обрати форму навчання для школярів. Вони можуть продовжувати процес у звичному режимі, а також мають змогу перейти на дистанційну. Щодо протоколів, які були складені на вчителів за проведення уроків, їх мер називає незаконними і такими, які повинні скасувати у суді.

- Якщо батьки бажають, щоб дитина залишилася вдома, й навчалася дистанційно через Інтернет, у них є така можливість, - наголошує мер. - Так само батьки можуть вирішити, що дитина буде відвідувати навчальний заклад та навчатися з усіма дітьми. Незважаючи на складені працівниками поліції протоколи на директорів шкіл та садочків (ми впевнені, що їх буде скасовано у суді, адже вони не відповідають діючому законодавству), разом із батьківськими комітетами було прийнято рішення про продовження навчального процесу. Є звернення батьків усіх шкіл із закликом, щоб навчання проводилося. Те ж стосується й садочків.

Навчання у Тернополі відбувається за змішаною системою: класи поділені на групи, а учні середніх і старших класів відвідують школу через день. Керівники шкіл мають жорстко дотримуватись протиепідемічних заходів. На вході у школу повинні проводити температурний скринінг, мають бути відкриті запасні входи/виходи, учням слід користуватися дезінфікуючими засобами.

Покарання директорів та вчителів можливе лише у разі недотримання цих заходів.

Нагадаємо, у МОН директорам погрожують ув’язненням, про додаткові виплати в умовах пандемії вчителі можуть лише чекати з надією, в області та у місті протестують проти зупинки роботи та навчання, а також методу зонування загалом.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео