Ростислав Фук

У Тернопільський став внесли 10 тонн суспензії хлорели (фото)

Проведення таких заходів на сьогодні є одним із найдієвіших способів біологічної очистки води, зазначають у міськраді

Днями для очищення ставу, пригнічення розвитку синьо-зелених водоростей і збагачення води киснем у Тернопільський став внесли 10 тонн суспензії хлорели. Про це повідомили на сайті Тернопільської міської ради.

Як розповідає Микола Ткач, керівник комунального підприємства «Об’єднання парків культури і відпочинку м. Тернополя», суспензія хлорели вносилася у Тернопільський став на таких локаціях: вздовж берегової лінії від пляжу Циганка до Церкви Воздвиження Чесного Хреста, точково поблизу готелю «Галичина» та у малу водойму навколо острівця «Чайка».

Проведення таких заходів на сьогодні є одним із найдієвіших способів біологічної очистки води, адже хлорела знижує концентрацію загального заліза, хрому, фенолів та нафтопродуктів й підвищує кормову базу для риби, – йдеться в повідомленні.

Мікроводорості хлорели успішно борються із процесом цвітіння води, поглинають кормову базу ціанобактерій, пригнічують їх розмноження. Хлорела запобігає замору рибу, споживає вуглекислий газ, виділяючи молекулярний кисень. Не осідає на дно, завдяки чому відбувається процес фотосинтезу та активного насичення води киснем до 14 мг/дм3.

До слова, суспензію хлорели для проведення біологічної чистки безкоштовно надало ТОВ «Хлорела Україна».

Нагадаємо, вперше процедуру біологічного очищення ставу суспензією хлорели у Тернопільському ставі провели спеціалісти-екологи у 2021 році. Цей захід довів свою ефективність, оскільки було зменшено «цвітіння» водойми та покращено якісні показники води ставу для забезпечення нормального розвитку і життєдіяльності живих організмів.

Читайте також: Тернопільський став обробили суспензією хлорели

Фото Тернопільської міської ради

Вибір читачів за тиждень

Відео