Дарія Шевченко

У тернопільських парках – санітарний день

Summer In The Woods Nature Hd Wallpaper

У Тернополі працівники комунальних установ проводять санітарний день у парках міста. Вони обрізують дерева та ліквідують ті, які є сухими, хворими або пошкодженими. Такі дії роблять для того, щоб убезпечити людей. Адже під час сильних поривів вітру сухі насадження можуть ламатися  і приносити шкоду людям або їхньому майну.

Крім того, санітарна обрізка дерев здійснюється для запобігання перекидання захворювання з хворих гілок на здорові.

В ході осінніх обстежень тернопільських парків, комісією визначено ті зелені насадження, які  підлягають видаленню. Зокрема, це сухостійні дерева та ті, у яких спостерігається стовбурна гниль або ж підірвана коренева система. На проведення робіт з видалення цих зелених насаджень комісією видано ордер виконавцю робіт, йдеться на сайті Тернопільської міської ради.

До слова, санітарне обрізання і видалення гілок дерев проводиться у міжвегетаційний період і відповідно до Порядку видалення дерев, кущів, газонів і квітників у населених пунктах, Правил утримання зелених насаджень у населених пунктах України та Закону України «Про благоустрій населених пунктів». На місці видалених дерев весною посадять нові декоративні види.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео