Віра Олександрович

У Тернополі чекають, поки комусь на голову впаде цегла? (фото)

9

У приміщенні міського управління соціальної політики, що на вулиці Лисенка, 8 триває реконструкція із добудовою.

Власне, там роботи розпочали ще 8 травня – коли звичайні громадяни мали вихідний. Будівельники відтоді встигли зняти дах із частини будівлі, навіть почали там класти цеглу і нові панелі. Втім, офіційно про добудову немає жодної інформації. І це при тому, що в управлінні продовжують повноцінно працювати усі відділи. Тож щодня на прийом за адресою: вул. Лисенка, 8 йдуть тернополяни, які оформляють субсидії, інваліди, пенсіонери, а також – що найнебезпечніше - матері із маленькими дітьми!

8
8

Тож не дивно, що на останній сесії міської ради 16 червня депутати почали з’ясовувати деталі просто у начальника міського управління соціальної політики Володимира Сулими.

Конкурс виграв… Центр громадського харчування

Чиновник доповідав на сесії про виконання програми «Турбота». Оскільки тривала пряма трансляція сесії, то уникнути «незручних» запитань не вдалося.

Шкула
Шкула

- Я перепрошую, що трохи не по темі вашого звіту, але тим не менш, у мене дуже важливе питання, - взяв слово депутат від «Самопомочі» Андрій Шкула. – Зараз на території соцзабезу відбувається реконструкція будівель із надбудовою. Перше – запитання: хто і в яких обсягах проводить ці роботи? І друге – прохання: забезпечити належні умови для праці своїх підлеглих і безпеку людей, які звертаються в управління. Обгородіть хоч нормально ту будову, встановіть якісь дашки! Тому що, якщо там комусь щось на голову впаде, відповідатимете ви…

Роботи у приміщенні управління соціальної політики, як виявилося, проводить… міська рада спільно із ТОВ «Центр громадського харчування». Принаймні, саме таку відповідь із трибуни дав Володимир Сулима.

Сулима Соцбез
Сулима Соцбез

- У зв’язку із тим, що приміщення вже досить давно побудоване і потребує серйозного ремонту, було оголошено інвестиційний конкурс, - розповів чиновник. – І його виграв саме Центр громадського харчування. За рахунок власних коштів дана організація, згідно із договором, зобов’язується виконати солідний обсяг роботи із ремонту приміщення. Отже, кошти міського бюджету використовуватися не будуть. Стосовно умов техніки безпеки. Це, безумовне, передбачене у договорі.

Отже, за безпеку сотень відвідувачів соцзабезу щодня цілком відповідає забудовник. Мало того, він, наразі, за словами Володимира Сулими, - повністю виконує усі висунуті вимоги (яким чином забудовник це робить, наші читачі можуть побачити на фото – прим.).

2
2

1
1

7
7

- Поки що якихось таких випадків… випадків порушень чи чогось іншого не відбулося, - зауважив пан Сулима. – Ці питання перебувають під постійним контролем. Нарікань від відвідувачів поки що не було.

«Наскільки мені відомо, там навіть люстра впала»

Натомість міські депутати, як виявилося, – мають іншу інформацію.

- До вас, може, скарги не доходять, - втрутився депутат від «Громадянської позиції» Любомир Балук. – Але тернополяни, коли приходять на прийом до депутатів, то розповідають про будівельні роботи. Наскільки мені відомо, там навіть люстра впала. То якось тих працівників, які приймають людей, переведіть в інше приміщення. Ви ж – керівник. Не дай Боже щось станеться, то ж ви будете відповідати. 

Сулима_загал
Сулима_загал

Володимир Сулима про це не сказав ані слова, а почав відразу відповідати на інше запитання депутата – з приводу отримання допомог. Не оприлюднив чиновник й інформації про те, що саме добудовують. Працівники управління стверджують, що там буде кілька поверхів із… житловими квартирами. Втім, розповідають вони це лише конфіденційно, бо бояться втратити роботу. Не говіркими виявилися і будівельники. Мовляв, працюємо – і все.

Журналіст «Терену» оглянув ту реконструкцію. Не треба бути спеціалістом, щоб зрозуміти, що про безпеку людей забудовник належно не подбав. Так, там застосовують обмежувальну стрічку, коли вивантажують будівельні матеріали. Але чи цього достатньо? Адже люди фактично весь час ходять через діючий будмайданчик. До того ж, встановлені нещодавно дашки – навряд чи зможуть захистити перехожих (див. фото – прим.).

10
10

11
11

6
6

5
5

4
4

3
3

До речі, ми також з’ясували із відкритих джерел, що ТОВ «Центр громадського харчування» (реєстраційний номер підприємства: 01551966) працює за адресою: вул. Лисенка, 8. За однією інформацією, керівником фірми є Зоряна Бойко. І у неї – аж 5 підлеглих (див. ТУТприм.). Хоча роботи на майданчику 23 червня виконували, за підрахунками нашого кореспондента, більш як п’ятеро будівельників.

За іншими даними (див. ТУТприм.), керує фірмою Василь Онищук. Причому у сферу діяльності підприємства (галузі по КВЕД) входять: роздрібна торгівля в неспеціалізованих магазинах, роздрібна торгівля в неспеціалізованих магазинах з перевагою продовольчого асортименту і здавання в оренду власного нерухомого майна. Погодьтеся, така інформація – теж насторожує…

Віра ОЛЕКСАНДРОВИЧ

Фото автора і з відкритих джерел

Довідка. Якщо керівники ТОВ «Центр громадського харчування» і чиновники міської ради дадуть офіційну відповідь на цю публікацію – про посилення заходів безпеки громадян і заплановану добудову, «Терен» обіцяє цю інформацію оприлюднити.

Вибір читачів за тиждень

Відео