У Тернополі діятиме книжково-ілюстративна виставка, присвячена 85-річчю Івана Марчука

ExSo8EMJtE8 (Copy)

У відділі краєзнавчої літератури та бібліографії Тернопільської обласної універсальної наукової бібліотеки з 12 до 31 травня діятиме книжково-ілюстративна виставка, присвячена 85-річчю від дня народження українського живописця, народного художника України, лауреата Національної премії України ім. Т. Шевченка, Всеукраїнської літературно-мистецької премії ім. Богдана та Левка Лепких, почесного члена Міжнародної академії сучасного мистецтва в Римі, почесного громадянина Тернополя, Києва та Канева Івана Марчука, котрий у 2007 році, за версією британської газети «Дейлі телеграф», увійшов до рейтингу “100 геніїв сучасності”.

Виставка познайомить із життєвим шляхом та мистецьким доробком талановитого художника. Тут представлено альбоми-каталоги робіт Івана Марчука, спогади Ігоря Герети, Богдана Хаварівського, Дмитра Павличка, мистецтвознавчі розвідки Станіслава Бушака, Тамари Стрипко, Ганни Снітко; вірші-присвяти Ярослава Павуляка, Олега Гончаренка, Наталії Клименко, Миколи Петренка, Тетяни Добко.

- Іван Марчук - самобутня мистецька особистість, художник-новатор, який відкрив власну техніку в живописі - «пльонтанізм». Його талант настільки багатогранний, що важко переоцінити його роль в українському мистецтві. У Івана Степановича - власне бачення світу. Він творить свій паралельний всесвіт, яким ділиться з глядачем, - йдеться на сайті бібліотеки. 

Також на сайті бібліотеки, у розділі «Віртуальні виставки», можна переглянути однойменну віртуальну експозицію.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео