Божена Волинець

У Тернополі елітний алкоголь розливали в гаражах (фото)

1350 літрів готової продукції, розфасованої уже у більш як сто ящиків, виявили у двох приміщеннях Тернополя.

Ще на початку лютого працівники поліції отримали інформацію про діяльність цеху у якому виготовляли горілку та коньяк елітних марок. У ході перевірки інформація підтвердилася. Як стало відомо, місцеві жителі в гаражі організували «розливайку», а в недіючому підсобному приміщенні зберігали уже готовий товар.

Про це інформує поліція Тернопільської області.

У так званих цехах працювало п'ятеро осіб. Чоловіки розбавляли спиртосуміш, розливали її по пляшках, клеїли акциз та фірмові наліпки, а після того розвозили по магазинах та закладах громадського харчування.

- Під час обшуків поліцейські вилучили обладнання, барвники, понад 2000 корків, акцизні марки, фірмові етикетки, порожні пляшки та 11 блоків сигарет, - коментують у поліції.

Приміщення, де розбавляли та розфасовували підроблений алкоголь

Розфасований алкоголь

 

Зразки алкоголю передали на експертизу. Слідчі встановлюють звідки «бізнесмени» брали продукцію для виготовлення алкоголю та з'ясовують, хто купував у них продукцію.

- Даний факт внесений в Єдиний реєстр досудових розслідувань згідно із ч. 1 ст. 204 (Незаконне виготовлення, зберігання, збут або транспортування з метою збуту підакцизних товарів) Кримінального кодексу. Вирішується питання про оголошення підозри учасникам незаконних заробітків та обрання запобіжного заходу, - йдеться у повідомленні.

Корки для фальсифікату

Гараж, у якому зберігався фальсифікат

Процесуальне керівництво досудового розслідування здійснює Тернопільська місцева прокуратура.

Фото: поліція

Вибір читачів за тиждень

Відео