Тамара Коблик

У Тернополі на проспекті Злуки замінюють аварійну ділянку водопровідної мережі (фото)

На проспекті Злуки встановлюють сучасні поліетиленові труби, двошарові, з ребристою поверхнею, яка захищатиме трубу від тиску ґрунту

У Тернополі працівники водоканалу продовжують замінювати аварійну ділянку дворової та квартальної каналізаційної мережі на проспекті Злуки. Про це повідомили у пресслужбі Тернопільської міської ради.

Роботи на цій локації стартували торік у серпні. Працівники водоканалу вже замінили дворові каналізації у будинку №11, №13, №17, №19, №21, №23 та №25. Зараз триває часткове оновлення каналізаційного колектора. Загальна протяжність нових труб - близько 1 км. На проспекті Злуки встановлюють сучасні поліетиленові труби, двошарові, з ребристою поверхнею, яка захищатиме трубу від тиску ґрунту. Діаметр труб - від 160 мм до 300 мм.

Попередні керамічні труби вже своє відслужили - почали тріскати й лущитися. Адже переміщаючись стічні води заповнюють не всю трубу. Стоки течуть нижньою частиною труб і практично не виїдають цієї ділянки. Але випаровування від стоків, знищують верхню частину труби. Як наслідок, під вагою ґрунту згодом можуть виникати аварійні ситуації у багатоповерхівках чи на колекторі, - зазначає начальник відділу каналізаційних мереж КП «Тернопільводоканал»  Юрій Клим.

Так, лише за останні два роки аварійно-диспетчерська служба 20 разів виїжджала до будинку на проспекті Злуки, 19. У сусідній багатоповерхівці, за адресою просп. Злуки, 21, за цей же період сталося 13 аварійних ситуацій на каналізаційній мережі. Після завершення робіт таких проблем значно поменшає.

Фото Тернопільводоканалу

Вибір читачів за тиждень

Відео