Орест Сарматський

У Тернополі облаштовують нові сходи біля фонтану «Сльози Гронського» (фоторепортаж)

Триває реконструкція архітектурної родзинки Тернополя.

В обласному центрі – на завершальному етапі ремонтно-реставраційні роботи, що розгорнулися біля відомого фонтану «Сльози Гронського».

– Це навіть важко назвати ремонтом, по суті, це – капітальна реконструкція цих сходів, – розповідає заступник міського голови Тернополя Владислав Стемковський. – Ми фактично перебудували їх заново, бо вони були у такому стані, що їх далі експлуатувати було би небезпечно. Залили тут нові, монолітні сходи, все зробили капітально. Крім цього, звели підпірні міцні стінки. Зараз встановлюємо колони із освітленням, їх буде чотири. Попередні були демонтовані, як аварійні, але ці нові мають такий вигляд, як попередні, принаймні, ми дослухались до думки тернополян, щоб зберігся колишній стиль сходів і територія навколо них. Ковалі з Тернополя цим зайнялися і ми бачимо, що зараз вже триває монтаж цих металевих колон із системами освітлення. Також замінили моноліти, на яких стояли колони, все буде облицьовано гранітом, природнім каменем, – каже Владислав Стемковський.

ORL_0048 (Copy)
ORL_0048 (Copy)

ORL_0050
ORL_0050

Він також додав, що зараз встановлюють нові елементи підсвітки самих сходів Але це все буде готове через декілька місяців. Окрім цього, облаштовано поручні із нержавійки, яких колись тут не було. Ці поручні мають різні рівні, аби було зручно і дорослим, і дітям.

Передбачається, що до Дня міста Тернополя ремонт сходів, окрім освітлення, завершать.

ORL_0028 (Copy)
ORL_0028 (Copy)

ORL_0036 (Copy)
ORL_0036 (Copy)

ORL_0043 (Copy)
ORL_0043 (Copy)

ORL_0046 (Copy)
ORL_0046 (Copy)

ORL_0047 (Copy)
ORL_0047 (Copy)

ORL_0053 (Copy)
ORL_0053 (Copy)

Фото автора

Вибір читачів за тиждень

Відео