Юлія Пацкаль

У Тернополі перевіряли можливе замінування шкіл і дитсадків: що відомо

Батьків просять реагувати на повідомлення педагогів та поліції заради безпеки дітей

Станом на 9.00 6 лютого жодна інформація про замінування шкіл і дитсадків у Тернополі не підтвердилася. Діти продовжують навчання. Про це повідомила Терену начальниця обласного управління освіти і науки Ольга Хома.

Нагадаємо, вчора, 5 лютого, батьки почали отримувати повідомлення від вчителів і вихователів про те, що наступного дня, у Тернополі можливі замінування шкіл і дитсадків.

Шановні батьки, надійшла інформація про замінування 6 лютого закладів дошкільної та загальної середньої освіти. Просимо ретельно оглянути приміщення та територію закладів освіти. Освітній процес, за вказівкою управління освіти, маємо розпочати не раніше 9.00, - йшлося у повідомленні.

Вже зранку, 6 лютого, стало відомо, що жодна інформація про загрозу не підтвердилася і діти продовжили навчання, однак дещо пізніше, повідомила Терену Ольга Хома. Водночас у міському управлінні ситуацію коментувати відмовилися і скерували журналістку до правоохоронців.

Інформація про замінування шкіл та дитсадків була лише у Тернополі, по області її не було. Всі  батьки були попереджені, що дитину потрібно вести до школи тоді, коли повідомить класний керівник. У місті до 9 години ранку оглядали приміщення навчальних закладів, замінування не підтвердилось і освітній процес розпочався, - каже Ольга Хома.

Такі попередження до освітян приходять вже не вперше. І хоч замінування в жодних випадках не було підтверджено, батьків просять реагувати на такі повідомлення заради безпеки дітей.

Щодо інших випадків, про які нас попереджали відповідні служби раніше, то це було не під час освітнього процесу, або вже під кінець навчального дня. Тоді батьків просили забрати дітей швидше зі школи, відбувалась евакуація учнів та працівників із закладу освіти. Сьогодні сторонніх людей пропускати у школи та дитсадки не будуть. Це і так не робили, але до прикладу, якщо дитину приходить забрати дядько, тітка, то працівники освіти вже будуть відповідальніше до цього ставитись і перевіряти, чи точно дитина знає цю людину, - розповіла Ольга Хома.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео