Оксана Бучко

У Тернополі під час карантину заробляють на продуктах і масках

91423399_2581911805357330_1553052615091159040_o (1)

Коли у час карантину продукти стали чи не єдиним цікавим товаром після аптечних атрибутів, то розпродувати у Тернополі вирішили гнилу картоплю, затверділі горіхи і печиво за підвищеними цінами. У той час, коли у Польщі та Німеччині, розуміючи ситуацію із рівнем доходів людей під час пандемії, ціни підприємці свідомо опустили.

До прикладу, імбир у тернопільських магазинах вже можна знайти і по 200 грн. При тому, що до карантину коштував 90 грн. А у Києві ціна на цей продукт сягає уже і понад 400 грн.

90954432_223504695407021_2432670223778709504_n
90954432_223504695407021_2432670223778709504_n

Також у деяких магазинах почали фасувати продукти лише великими боксами, що обмежує покупців, які не звикли запасатися продуктами на тиждень.

Що з цінами робиться? В час пандемії, коли ми всі дотримуємося карантину і не працюємо, ось такі ціни на найнеобхідніші продукти ставити? Два пакетика старої картоплі, пророслої, декілька картоплин зігнивших, тому що не видно, що саме ти береш в упаковці за майже 60 грн, пише тернополянка Мар’яна Балабан. Тобто продукти несвіжі, а ціна така ж, ще й час карантину. Ну а імбир, лимон і мед в 5 разів подорожчали.

Раніше «Терен» писав, що в одному із супермаркетів через великі черги ще й у чеки додають одиниці товару чи грами вагової продукції.

Окрім того, багато місцевих майстринь також почали шити креативні маски, які від 50 грн подорожчали і до 140 грн при собівартості 15 грн. 

Фото з допису

Вибір читачів за тиждень

Відео