Ростислав Фук

У Тернополі підозрюють ще одного працівника ТЦК у сприянні ухиленню від мобілізації

Правоохоронці кажуть, свою послугу підозрюваний оцінював у 20-40 тисяч гривень

Співробітника тернопільського ТЦК затримали правоохоронці за підозрою в періодичних отриманнях хабарів за обіцянку звільнити від служби в армії. Про це повідомили у відділі комунікації поліції Тернопільської області.

Правоохоронці кажуть, користуючись своїм службовим становищем та доступом до відомчих баз, штаб-сержант пропонував чоловікам призовного віку допомогти уникнути мобілізації. За гроші фігурант обіцяв видалити з баз даних інформацію про факт вручення повістки та неприбуття до військкомату військовозобов’язаних. Свою послугу оцінював у 20-40 тисяч гривень.

Щоб залишатися непоміченим, хабарник вигадав власну корупційну схему. Ухилянти йшли оплачувати у крамниці обраний товар, зокрема і будматеріали, після чого передавали йому чек та накладну. З цими доказами оплати фігурант або безперешкодно забирав товар, або повертав собі кошти за нього, – йдеться в повідомленні.

Правоохоронці затримали військового в порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України. Наразі штаб-сержанту оголошено про підозру за частиною 3 статті 368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України. За скоєне він може провести за ґратами до 10 років.

Процесуальне керівництво здійснює Тернопільська спеціалізована прокуратура у сфері оборони Західного регіону. Заходи з викриття проходили у взаємодії зі співробітниками військової контррозвідки СБУ.

Читайте також: У Тернопільському ТЦК підтвердили затримання працівника за вимагання хабаря

Фото поліції Тернопільської області

Вибір читачів за тиждень

Відео