Ростислав Фук

У Тернополі водій з ознаками сп'яніння перевозив дитину на передньому сидінні

Від проходження огляду на визначення стану спʼяніння чоловік категорично відмовився

Автомобіль Peugeot зупинили інспектори за порушення правил дорожнього руху на вулиці Новий Світ у Тернополі ввечері 19 лютого. Про це повідомили на сторінці Патрульної поліції області.

Як ідеться в повідомленні, за кермом перебував чоловік, а на пасажирському сидінні — його малолітній син, якого батько перевозив без дитячої утримуючої системи.

Спілкуючись з водієм поліцейські помітили в нього ознаки алкогольного сп'яніння. Проте від проходження огляду на визначення стану спʼяніння у визначеному законодавством порядку чоловік категорично відмовився.

На водія патрульні склали протокол за частиною 1 статті 130 (Керування транспортним засобом у стані сп'яніння) КУпАП та винесли постанову за частиною 10 статті 121 (Порушення правил перевезення дітей) КУпАП, а дитину передали матері.

Ми вкотре наголошуємо, що керуючи транспортним засобом у нетверезому стані, ви наражаєте на небезпеку не лише себе, а й інших учасників дорожнього руху. Якщо ж із вами в авто діти, обов'язково подбайте про утримуючі системи для них. Це може бути автокрісло, бустер або ж автолюлька, якщо потрібно перевозити немовля. А характеристики такої системи повинні відповідати масі та зросту дитини, яку перевозять, – кажуть патрульні.

Фото Патрульної поліції Тернопільської області

Вибір читачів за тиждень

Відео