Ростислав Фук

У Тернополі проведуть перший стендап із сурдоперекладом

Вхід для людей з інвалідністю слуху - вільний

Перший стендап із сурдоперекладом  проведуть 6 вересня у креативному кластері Na Пошті.

Організатори наголошують: ця подія буде цікава всім, адже зі сцени звучатимуть лише вибрані та кращі жарти з перекладом на жестову мову для людей із інвалідністю слуху. 

Нашому стендап-клубу вже понад 6 років, за цей час ми провели понад 300 подій, вивели на велику сцену понад 150 дебютантів. Чимало відомих сьогодні коміків стартували саме з нашого майданчика. Два роки тому виникла ідея провести стендап для глухих, адже це не завада для сміху. І ось нарешті вона дійшла до реалізації, – каже співзасновниця першого стендап-клубу у Тернополі та креативного кластеру Nа пошті Марічка Юрчак. – Я дуже вдячна комікам, які погодилися виступити, й закликаю підтримати цю ініціативу: репостом, придбавши квиток чи ставши нашим партнером.

На сцені виступатимуть коміки Веста Гунченко (Київ); Євген Королько (Збараж); Тарас Миколайович (Тернопіль); Микола Пастух (Тернопіль), секретний гість, а також перекладачі Тернопільського УТОГ.

Так співпало, що саме у вересні відзначають Міжнародний день глухих. За статистикою, 10-15% населення планети мають порушення слуху, а 390 мільйонів людей - повну глухоту. На Тернопільщині проживає майже 1500 нечуючих і слабочуючих людей. Інвалідність - не привід не сміятися, – кажуть організатори.

Вхід для людей з інвалідністю слуху - вільний. Також є змога під'єднатися до стріму для слухачів поза Тернополем. 

Організатори закликають долучитися до події: придбати квитки за посиланням: https://secure.wayforpay.com/payment/standupeveryone  та стати партнерами заходу. 

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео