Тамара Коблик

У Тернополі розпочали перевірки у дворах: за що можуть штрафувати

За порушення правил благоустрою територій населених пунктів є відповідальність - штраф від п'ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян

У Тернопільській громаді працівники управління муніципальної інспекції спільно з поліцейським офіцером громади сектору взаємодії з громадами, проводять перевірки на предмет дотримання та виконання вимог Правил благоустрою на території Тернопільської міської територіальної громади, зокрема в частині належного санітарного утримання території міста. Про це повідомили у пресслужбі Тернопільської міської ради.

З громадянами проводять як інформаційно-роз’яснювальну роботу, так і відповідно до чинного законодавства складають адміністративні протоколи.

Відповідно до Правил благоустрою складування будівельних матеріалів, засмічення прилеглих територій до приватних будинковолодінь будь-якими відходами категорично заборонено.

Перевірки здійснюють на постійній основі, тому в управлінні муніципальної інспекції просять  мешканців громади впорядкувати прилеглі території до своїх будинків та утримувати їх в належному стані. За невиконання затверджених Правил благоустрою передбачена адміністративна відповідальність згідно ст. 152 КУпАП.

Довідка:

ст. 152 КУпАП - Порушення державних стандартів, норм і правил у сфері благоустрою населених пунктів, правил благоустрою територій населених пунктів - тягнуть за собою накладення штрафу на громадян від двадцяти до вісімдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і на посадових осіб, громадян - суб'єктів підприємницької діяльності - від п'ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Фото Тернопільської міської ради

Вибір читачів за тиждень

Відео