Олена Чепіль

У Тернополі студенти медуніверситету виготовили понад 6 тисяч окопних свічок

920 свічок, які виготовили лише протягом січня, вже встигли відправити захисникам у Бахмут та Покровське

Понад 6 тисяч окопних свічок виготовили волонтери Тернопільського національного медичного університету в рамках акції “Зігрій захисника”. Аби робити такі свічки, студенти збираються щодня. Окопні свічки постійно потрібні на фронті, тому тільки-но парафін вистигне, як все ретельно пакують в ящики і надсилають військовим.

Студенти працюють постійно, кожен у свій вільний час. Нерідко бачила, як вони виготовляють свічки навіть під час дистанційних пар чи поміж них. Продовжують працювати навіть тоді, коли немає електроенергії, підсвічуючи просто ліхтариками. Саме завдяки постійній роботі, нам вже вдалося виготовити понад 6 тисяч окопних свічок. Близько 5500 відправили захисникам на фронт, - розповідає заступниця голови профспілки медичного університету, доцентка кафедри мікробіології, вірусології та імунології Олена Покришко.

Останню передачу - 920 окопних свічок, які виготовили лише протягом січня, вже встигли відправити захисникам у Бахмут та Покровське.

Такі свічки горять довше за звичайні, деякі – до 4-6 годин. Крім того, дають змогу зігріти руки, підігріти воду чи їжу, стають надійним джерелом світла.

Окопні свічки вкрай потрібні, адже саме зараз холодно, а захисникам потрібно зігріватися. Волонтери, які возять окопні свічки хлопцям, передають потім нам слова вдячності від захисників. Допоки буде потреба у нашій допомозі, ми не зупинятимемось, - каже Олена Покришко. 

На фейсбук-сторінці Тернопільського національного медичного університету повідомили, що до створення окопних свічок долучаються і волонтери, що живуть за кордоном. Українці з Італії передали парафін та бляшанки. Також одній із студенток університету, яка перебувала в гостях у Польщі, небайдужі громадяни цієї країни принесли декілька ящиків свічок, віск яких можна використати для окопних свічок.

Дуже приємно відчувати підтримку і знати, що світ об’єднується для наближення нашої перемоги. Працюємо далі і тримаємо стрій, - йдеться в повідомленні. 

Долучитися до збору матеріалів можуть всі охочі. Приносьте бляшанки, картон та парафін в адміністративний корпус медичного університету на Майдані волі, 1 та в біологічний корпус медуніверситету, що на Театральному майдані. 

Фото з фейсбук-сторінки Тернопільського національного медичного університету

Вибір читачів за тиждень

Відео